Burberry Trench Coat

Vi kjenner denne kåpen for sin klassiske og stilrike design, vi har sett den blant kongelige og velkjente personer. Men den var egentlig aldri ment for å bli et stil ikon. Den opprinnelige Burberry trench coat  ble designet i 1912 av Thomas Burberry for å holde offiserer beskyttet mot regn og vind. Navnet stammer fra skyttergravene der militært personell var stasjonert i første verdenskrig.  

Bildet kan inneholde: klær, frakk, frakk, ytterfrakk, mote.

Trench coaten er opprinnelig utviklet for militære er alt på jakken spesielt designet av en grunn. Epålettene ble lagt til for å vise rangene til offiserene mens stormskjoldet, som ble funnet på øvre del av ryggen, gjorde det mulig for vann å renne av frakken og holde bæreren tørr. En rygg ble også vist på baksiden som muliggjorde enkel bevegelse når du løper eller er på hesteryggen.

Laget i Castleford, en by i Nord-England, må over 100 svært dyktige prosesser fullføres for å lage en Burberry-trench coat, de samme prosessene som har blitt brukt siden designen ble båret, og på samme sted. Det tar omtrent tre uker å lage hver trench coat. Burberry trench coat er laget med gabardine , et tøft og slitesterkt stoff oppfunnet av Thomas Burberry i 1879. Gabardine er tett i vevet, er vannavvisende og tillater likevel ventilasjon og er fremdeles vevd i Burberrys engelske mølle til i dag. 

I dag ser vi ikke den ikoniske trench coaten i militære, men blant kongelig, filmstjerner, modeller og artister som blant annet Meghan Markle og Cara Delevingne. 

Emneord: Burberry, Trench, Coat Av Michelle Heggeland
Publisert 10. feb. 2020 20:40 - Sist endret 11. feb. 2020 19:44
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.