English version of this page

Arrangementer

Felles oversikt over UiOs arrangementer. Finner du ikke et spesielt arrangement eller er du kun interessert i arrangementer innen ett fagområde? Forsøk enhetenes lokale kalendere.

Kommende 5 dager

i dag mars
Tid og sted: 30. mars 2017 12:15 - 13:00, Scene HumSam - 1. etasje i HumSam-biblioteket i GSH

Astrid Sverresdotter Dypvik, journalist og historiker utdannet ved UiO, presenterer sin nye bok «Berlinhistorier» med historier fra Berlin under den kalde krigen. Velkommen til boklunsj på Scene HumSam!

Tid og sted: 30. mars 2017 16:15 - 17:00, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Foredrag ved Bente Edvardsen.

Tid og sted: 30. mars 2017 19:30, Aulaen, Karl Johans gate 47

Tora Augestad er en av våre mest spennende sangere, med et repertoar som spenner over kabaret, samtidsmusikk og opera mm. En naturlig samarbeidspartner for et orkester som KORK. Karen Kamensek dirigerer.

31 mars
Vaffel og vitenskap
Tid og sted: 31. mars 2017 10:03 - 11:00, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Når en som er blind sier at han eller hun ser ingenting - hva ser de da? Hva er ingenting? Hva gjør du hvis det er like mange e-coli-bakterier på drikkeflasken din som på et toalettsete?

Tid og sted: 31. mars 2017 12:15 - 12:45, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern

Mozarts trio for piano, fiolin og cello i G-dur, K. 564 blir fremført av musikere fra Oslo-Filharmonien. Mozartekspert Trond Jahr introduserer verket.

01 apr.
Tid og sted: 1. apr. 2017 10:00 - 16:00, Vikingskipshuset

Se opp for vikinger! Lørdag 1. april åpnes dørene for publikum til en ny museumsopplevelse.

Jenet ser inn i skjerm- selvdiagnostisering?
Tid og sted: 1. apr. 2017 13:00 - 14:30, Litteraturhuset, Amalie Skram

Jo mer selvhjulpen jo bedre? Eller har det gått for langt? Og er det sammenheng mellom grubling og bekymring og hvordan vi har det?

Tid og sted: 1. apr. 2017 14:00 - 15:30, Universitetets Gamle festsal, Karl Johans gate

Professor Hans Otto Frøland tar i dette foredraget for seg Organisation Todt (OT). OT var tilstede både i Tyskland, i tysk-allierte land og i okkuperte land og var således en av Nazi-Tysklands største organisasjoner.

03 apr.
Tid og sted: 3. apr. 2017 12:00 - 13:00, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Hovedsatsning: Utdanning og læringsmiljø.

Tid og sted: 3. apr. 2017 13:00 - 17:45, Gamle festsal, The Faculty of Law, Karl Johans gate 47

The 30th anniversary is an opportunity to take stock of the conditions for promotion and protection of human rights globally – based on the experiences of the NCHR and our partners. It is equally an occasion to address current and future challenges for human rights work internationally.

Tid og sted: 3. apr. 2017 18:00 - 20:00, Litteraturhuset, Amalie Skram

Kan økonomien forklare presidentskiftet i USA? Er internasjonal handel problemet eller løsningen? Og får vi et større gap mellom fattige og rike, eller gir Trump nye muligheter – også for de fattige?

Flere kommende arrangementer

Tid og sted: 4. apr. 2017 08:00 - 10:00, Akersgt. 59

Innovasjon, prøving og feiling på sosiale medier

Det finst i dag ingen overordna retningslinjer for bruk av sosiale media i forvaltninga, men nesten alle departement er til stades på plattformer som Facebook og Twitter.

verden med Trump illustrasjon
Tid og sted: 4. apr. 2017 13:00 - 15:30, Georg Sverdrups hus, Aud. 2

Europas historie er full av konflikt og forsøk på stå sammen. Samtidig har dagens Europa hatt en lang periode med fred og integrasjon med EU som lokomotiv. Hva skjer når den ene krisen nå følger den andre: Finanskrisen, flyktningkrisen, krise i Ukraina, Brexit. Og hva skjer med et Europa i skyggen av den nye presidenten i USA?

Tid og sted: 4. apr. 2017 15:00 - 16:00, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Lecture by James Richard Catmore, reseracher in the particle physics group at UiO.

Tid og sted: 4. apr. 2017 19:00, Aulaen, Karl Johans gate 47

I sitt år som kunstnerisk gjesteleder rakk oboist François Leleux å bli umåtelig populær, og vi ville gjerne ha ham tilbake i jubileumsåret. I denne konserten briljerer han som solist i en konsert av Pasculli som igjen leker seg med Donizettis temaer. Mozart og Haydn står også på programmet m.m.

Tid og sted: 5. apr. 2017 - 3. mai 2017, Odontologisk bibliotek, Geitmyrsveien 69

Visst du at tynntarmen er rundt 6 meter lang? Og at forskarar ved UiO no har funne ut at genene våre har like mykje å sei for samansetninga av tarmfloraen som maten vi et. Velkomen på Odontologisk bibliotek for å sjå vår utstilling om fordøyelsessystemet.