FIL3090 – Bacheloroppgave i filosofi

Kort om emnet

Emnet omfatter et skriftlig arbeid innenfor et bestemt område av filosofien. Tema og problemstilling velges i samråd med en faglærer som også vil fungere som veileder. Det vil kun være mulig å velge et tema innenfor et av de områdene det undervises i på programmet på 2000-nivå det gitte semesteret.

Da bacheloroppgaven er et selvstendig faglig arbeid basert på den faglige innsikt som er utviklet gjennom bachelorstudiet anbefaler vi at emnet tas i siste eller nest siste semester av studiet

Hva lærer du?

Når du har gjennomført dette emnet, vil du ha

  • utviklet dine skriveferdigheter og lært deg å redegjøre for og sortere relevante argumenter, samt å skrive strukturert og ryddig
  • lært deg å formulere en problemstilling og å søke etter relevant faglitteratur
  • utviklet evne til å kritisk vurdere ulike kilder
  • opparbeidet evne til å arbeide systematisk, og å planlegge, organisere og ferdigstille et større arbeid innenfor en frist.

Opptak til emnet

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

NB! Du må ha studieplass på Filosofi (studieretning) eller Honours-programmet Humaniora fordypning filosofi ved UiO, og ha fullført de obligatoriske innføringsemnene, for å få opptak til emnet.

Obligatoriske forkunnskaper

Du må ha bestått de obligatoriske emnene i fordypningsgruppen i filosofi:

For studenter med opptak til programmet før 2013, vil også følgende kombinasjoner godkjennes:

eller

Undervisning

Bacheloroppgaven er et selvstendig arbeid som skrives under veiledning av faglærer på ett av 2000-emnene som tilbys det aktuelle semesteret. Tema for oppgaven velges i samråd med den enkelte faglærer som også vil fungere som din veileder. Du har anledning til å følge undervisningen på 2000-emnet som dekker det området du skriver innenfor.

Du vil få opptil 2,5 timer med aktiv veiledning. Det vil i tillegg arrangeres 2 fellessamlinger i løpet av semesteret.

Emnet har følgende obligatoriske aktiviteter:

Det er obligatorisk å levere et førsteutkast til oppgaven i siste halvdel av semesteret. Utkastet skal være på minimum 5 sider à ca 2300 tegn og du vil motta kommentarer på utkastet. Dersom du ikke leverer førsteutkast får du eksamensmeldingen din trukket og mister muligheten til å levere endelig oppgave. Frist for innlevering av førsteutkast er ca 25. april i vårsemestret og ca 15. november i høstsemestret. Eksakt frist finner du på semestersidene. Utkastet skal leveres i Canvas.

Vær oppmerksom på at informasjon om undervisning kan bli sendt ut til din studentepostadresse eller bli lagt i Canvas. Sjekk derfor studenteposten din og Canvas jevnlig.

Slik søker du om gyldig fravær på obligatorisk aktivitet/obligatorisk oppmøte.

Eksamen

Bacheloroppgave på 18-20 sider à 2300 tegn ikke medregnet litteraturliste. Oppsettet skal være 12 pkt Times New Roman, linjeavstand 1 ½. Oppgaven leveres i Inspera.

Du tar utgangspunkt i pensumlisten til det aktuelle 2000-emnet som dekker det området du skriver om. I tillegg skal du legge opp et selvvalgt pensum på 500-800 sider som må godkjennes av veileder. Du sender listen til ham/henne innen oppgitt frist.

Vær oppmerksom på at du normalt ikke kan skrive BA-oppgave i et 2000-emne du alt har avlagt eksamen i tidligere. Vær og oppmerksom på at dersom du velger å skrive BA-oppgave i et 2000-emne som ikke er et "kjerneemne", må det siste 10-poengsemnet velges blant kjerneemnene.

De obligatoriske aktivitetene må være godkjent for at studenten får avlegge eksamen. Aktivitetene er kun gyldige i ett semester.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Mer om eksamen ved UiO

Andre veiledninger og ressurser finner du på fellessiden om eksamen ved UiO.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 22. mai 2024 11:19:40

Fakta om emnet

Nivå
Bachelor
Studiepoeng
20
Undervisning
Vår og høst

Emnet tilbys i sin nåværende form og som 20-poengsemne siste gang høsten 24. Fra og med våren 25 opprettes det et nytt bacheloroppgaveemne på 10 studiepoeng i stedet.

Eksamen
Vår og høst
Undervisningsspråk
Norsk