JUR1070 – Forhandlinger

Kort om emnet

Forhandlinger utgjør en viktig del av de fleste juristers arbeid, enten det dreier som om kontraktsforhandlinger eller forliksforhandlinger.

Jurister spiller ofte en viktig rolle ved forhandlinger om og utforming av kontraktsvilkår. Bare et fåtall av juridiske konflikter ender i retten, de fleste tvister løses ved forhandlinger eller mekling. Internasjonalt er forhandlinger er viktig akademisk fag som hviler på omfattende tverrvitenskapelig forskning.

For å bli en god forhandler er det nødvendig med både teoretisk kunnskap og praktisk erfaring. Faget gir erfaringsbasert læring i forhandlinger gjennom bruk av rollespill, caser og andre praktiske øvelser kombinert med teori og innsikt i sentrale forskningsfunn om forhandlinger.

Ønsker du faglig fordypning på masterprogrammet i rettsvitenskap? Emnet inngår i profilen Konflikthåndtering og prosess, tvist og straff

Dette emnet er på bachelor-nivå. Vi tilbyr også emnet på master-nivå (10 studiepoeng) og med krav til forkunnskaper, se JUS5070 – Forhandlinger

Hva lærer du?

Se læringsmål for JUR1070

Opptak til emnet

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb. 

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent

Begrenset antall plasser. Du søker om plass på emnet ved å søke om opptak til undervisningen i Studentweb, de som får opptak til emnet vil bli bedt om å signere en læringsavtale på første informasjonsmøte for emnet. Eventuelle ledige plasser gjøres tilgjengelig i 2. runde i undervisningsopptaket, dersom det er ledige plasser annonseres dette på semestersiden.

Obligatoriske forkunnskaper

Ingen obligatoriske forkunnskaper utover generell studiekompetanse.

Overlappende emner

Undervisning

Seminar med øvelser og rollespill. Undervisningen er obligatorisk, det er krav om 80 % oppmøte.

30 timer undervisning. I tillegg til felles undervisning skal studentene gjennomføre en del av rollespillene utenfor vanlig undervisning.

Det er fire skriftlige innleveringer i løpet av kurset: to refleksjonsnotater, et strateginotat og et analysenotat. De skriftlige innleveringene er ment å bidra til en dypere bearbeiding av erfaringer gjort i rollespillene samt evnen til å anvende teori og begreper fra litteraturen i konkrete oppgaver.

Eksamen

Emnet har 3 dager hjemmeeksamen.

Obligatoriske arbeidskrav må være godkjent før man kan fremstille seg til eksamen. Obligatorisk arbeidskrav må gjennomføres og godkjennes hver gang man fremstiller seg til eksamen.

Du leverer din besvarelse i eksamenssystemet Inspera. Les om hvordan du skal levere.

Ordgrensen for denne eksamenen er 4000. Oppgavetittel, innholdsfortegnelse og kilde- og litteraturliste teller ikke med. Overskrifter i teksten og fotnoter teller med.

Besvarelser på over 4000 ord vil ikke bli sensurert.

Det kreves korrekte henvisninger til alle kilder. Gjør deg kjent med  hvordan du skal utforme henvisninger i  akademiske juridiske tekster utarbeidet av Juridisk bibliotek. Bruk av andres materiale på eksamen uten å henvise på en riktig og tydelig måte kan bli ansett som fusk eller forsøk på fusk. Du må henvise til alle kilder du bruker.

Les om fusk på eksamen.

Hjelpemidler til eksamen

Alle hjelpemidler er tillatt ved besvarelse av eksamen. Regler for kildehenvisning er avgjørende for om bruken av hjelpemidlene er lovlig.

Eksamensbesvarelsen må være ditt eget selvstendige arbeid. Kandidater har ikke lov til å kommunisere om eksamensspørsmål eller dele notater eller deler av eksamensbesvarelser.

Eksamensspråk

Eksamensoppgaven er på norsk. Du kan svare på norsk, svensk eller dansk.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Sensorveiledning

Det juridiske fakultet har utarbeidet en generell sensorveiledning som brukes ved vurdering i dette emnet.

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Mer om eksamen ved UiO

Andre veiledninger og ressurser finner du på fellessiden om eksamen ved UiO.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 29. mai 2024 05:32:58

Fakta om emnet

Nivå
Bachelor
Studiepoeng
10
Undervisning
Vår og høst

Hver høst

Eksamen
Høst
Undervisningsspråk
Norsk