Fasade Livsvitenskapsbygget
Publisert 7. okt. 2019 13:45

I forslag til statsbudsjett for 2020 som regjeringen la fram 7. oktober, finner vi 830 millioner kroner i bevilgning til Livsvitenskapsbygget ved UiO. Det er full aktivitet på livsvitenskapstomta samtidig som UiO legger planene for å ta i bruk bygget på en god måte.

Bildet kan inneholde: sport kommer.
Publisert 23. sep. 2019 12:06

Følg med på byggeprosessen gjennom stillbilde som blir teke med webkamera jamleg.

Fasade livsvitenskapsbygget
Publisert 28. aug. 2019 08:13

Hvordan skal UiO organisere aktiviteten i Livsvitenskapsbygget, og hva slags ledelsesstruktur skal bygget ha? Det er tema UiOs styringsgruppe for byggeprosjektet nå tar tak i. Arbeidet starter for fullt med internseminar 30. august.

Styremedlemmene og direktør.
Publisert 27. aug. 2019 13:05

UiO:Livsvitenskap har fått nytt styre. Styreleder er for første gang ekstern, og det er like mange representanter fra fakulteter innen humaniora og samfunnsvitenskap som fra medisin og naturvitenskap. Samtidig har satsingen fått sitt første internasjonale strategiske råd.

Liste av finansieringsordninger
Publisert 19. juni 2019 08:38

UiO:Livsvitenskap har ulike støtteordninger innen forskning, utdanning og innovasjon som skal bidra til å styrke livsvitenskap ved UiO.

Publisert 18. juni 2019 14:39

I løpet av det neste året skal UiO komme fram til hvilke tematiske områder som skal prege Livsvitenskapsbygget som står ferdig i 2024. – Om det blir hjernehelse, nevrologiske sykdommer, antibiotikaresistens eller noe helt annet, det vet vi først om et år, sier UiOs viserektor for forskning og innovasjon, Per Morten Sandset, som har initiert arbeidet.

Barn i blomstereng på jakt ette.
Publisert 18. juni 2019 09:45

Hvorfor er det viktig å ta vare på biene og humlene? Og hva har blomsterenger med det å gjøre? Se film og bilder fra da barna i Universitetsbarnehagen var bier for en dag i forbindelse med Biomangfoldsuka.

Emma Eriksson
Publisert 24. mai 2019 09:11

Psykologistudent Emma Eriksson er en del av teamet ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus som skal teste en ny, innovativ behandling på norske pasienter som har langvarig utbredt smerte. Metoden innebærer meditativ pustetrening hjemme med registrering via smarttelefon.

Publisert 29. apr. 2019 11:05

UiO:Livsvitenskap og viserektor for forskning og innovasjon Per Morten Sandset inviterer alle ansatte ved UiO til frokostmøter 27. mai, 28. mai, 29. mai og 5. juni kl. 8–9.

Publisert 26. apr. 2019 09:07

SPARK Norway skal bidra til økt innovasjon innen helserelatert livsvitenskap. Etter i overkant av ett års drift begynner innovasjonsprogrammet å gi resultater for prosjektene i form av gjennomslag på eksterne søknader. UiO:Livsvitenskap håper nå på nasjonalt samarbeid om programmet.

Bildet kan inneholde: Forskning, Kjemi, Apotektekniker, Kjemiker, Kjemisk ingeniør.
Publisert 26. apr. 2019 08:30

Masterstudenter ved seks institutter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om midler til å teste innovative ideer i laboratoriet. Tiltaket er spiren til et såkalt biomakerspace i det kommende livsvitenskapsbygget ved UiO. Studentakseleratoren Insj UiO og legemiddelfirmaet Bayer er UiO:Livsvitenskaps partnere i prosjektet.

Publisert 26. mars 2019 12:40

Diabetes, organdonasjon, bevisstheit, immunsystemet, bevis i valdtektssaker, mentale lidingar, medisinplantar og kreft. Dette er samfunnsutfordringar som skal undersøkast i tverrfaglege forskingsgrupper innan livsvitskap ved Universitetet i Oslo.

Publisert 6. mars 2019 12:19

Forskere ved Norsk senter for molekylærmedisin (NCMM) ved UiO kan ha oppdaget en avgjørende bit i puslespillet det er å forstå livets opprinnelse.

Publisert 26. feb. 2019 15:23

Takk til alle som deltok på Oslo Life Science-konferansen 11.–14. februar. No kan du sjå videoar og bilde frå arrangementa. Vi håpar å sjå dykk alle igjen på Oslo Life Science 2020!

Kemal Malik og Svein Stølen
Publisert 12. feb. 2019 11:51

Universitetet i Oslo og Bayer AS har som mål å styrke norsk helsenæring og vil jobbe sammen om studentinnovasjon innen livsvitenskap. I forbindelse med Oslo Life Science-konferansen 11. februar signerte UiO og Bayer en intensjonsavtale. Et såkalt «biomakerspace» til det kommende livsvitenskapsbygget ved UiO er noe av det første partene skal samarbeide om.

Publisert 8. feb. 2019 15:15

Fredag ble byggestart markert i Gaustadbekkdalen da statsminister Erna Solberg tok første spadetak på Livsvitenskapstomta.

Publisert 4. feb. 2019 08:02

Nå i februar arrangerer UiO:Livsvitenskap konferansen Oslo Life Science for fjerde gang sammen med en rekke andre institusjoner og bedrifter. Det blir fire dager med arrangement om helseforskning, helsenæring, miljøforskning og bærekraft for alle som er interessert i forskning, utdanning, innovasjon, næringsliv og politikk innen livsvitenskap.

Publisert 1. feb. 2019 12:37

Seks nye forskningsgrupper  er tatt opp i UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram for helserelatert livsvitenskap SPARK Norway. Lagene skal videreutvikle egne ideer slik at de kommer pasienter og samfunn til gode. Vi gratulerer de seks!