Aktuelle saker

Bildet viser montering av unit på Barneklinikken
Publisert 13. okt. 2020 11:54

Barneklinikken ved Odontologisk fakultet er totalt ombygget og arbeidet er nå inne i sluttfasen. Noe av det siste som skal gjøres er å sette tilbake unitene. På bildet ser vi Trond Nordahl (t.v.) og Andre Frilles fra Dentalverkstedet, ivrige etter å få klinikken ferdig til den offisielle åpningen 2.november. Og det klarer de med god margin!

Dekan Pål Barkvoll er på talerstolen
Publisert 9. okt. 2020 08:51

Fredag 9. oktober ble dekan Pål Barkvoll valgt til president i ADEE for perioden 2022-2023 av en enstemmig generalforsamling.

Publisert 5. okt. 2020 09:51

Her kommer OD-nytt for september, hvor du kan lese stort og smått om noe av det som har skjedd på fakultetet den siste tiden.

Bildet kan inneholde: blå, grønn, lys, grafisk design, tekst.
Publisert 29. sep. 2020 14:34

Er det riktig at det er flere kvinner enn menn som blir smittet av Covid-19? Og hvem er det egentlig som dør? Er det de mellom 80 og 90 år? Dette er noen av spørsmålene som vitenskapskomiteen jobber med.

Bildet kan inneholde: tekst, presentasjon, lesning, foredrag, design.
Publisert 23. sep. 2020 16:08

Finnes det en behandling mot Alzheimer? Og hva er egentlig sammenhengen mellom trent blod og demens? Det var noen av spørsmålene som de dyktige hjerneforskerene stilte på ODs arrangement under Forskningsdagene.

Publisert 18. sep. 2020 13:26

I coronaens tid blir disputaser gjennomført på nye måter. I vårsemesteret disputerte våre første ph.d.-kandidater digitalt på Zoom. Bjørn Einar Dahl var den første av våre doktorander som disputerte digitalt 6. mai. Anna-Karin Abrahamson Johansen skulle disputert 13. mars - denne ble avlyst på kvelden 12. mars etter at regjeringen stengte landets skoler og universiteter. Disputas ble derfor først gjennomført digitalt 15. mai. Ingen av UiOs doktorander har så langt blitt kreert i 2020, men 17. september ble årets første doktorkreering arrangert i Universitetets aula med rektor og dekaner tilstede.

Teamet til Tiril Willumsen
Publisert 10. sep. 2020 14:41

Tiril Willumsen stiller til valg som dekan. Med seg på laget har hun Hans Jacob Rønold som prodekan for studier, Jan Eirik Ellingsen som visedekan for spesialistutdanningen og Janne Reseland som visedekan for forskning. Amer Sehic stiller som visedekan for studier – prekliniske fag. Her er deres valgplattform for perioden 2021–2024.

Bildet kan inneholde: sosial gruppe, team, begivenhet, tre, tjenestemannarbeider.
Publisert 10. sep. 2020 14:41

Dekankandidat Hans-Christian Åsheims team inkluderer Alix Young Vik som prodekan for studier (klinikk), Roger Simm som visedekan for studier (preklinikk), Janicke Liaaen Jensen som visedekan for forskning og Ulf Harald Riis som visedekan for spesialistutdanningen. Åsheims team presenterer nedenfor sitt program for valgperioden 2021–2024.

Publisert 1. sep. 2020 10:04

Her kommer OD-nytt for august, hvor du kan lese stort og smått om noe av det som har skjedd på fakultetet den siste tiden.

Grafikk fra forskernes artikkel i Chemical Society Review.
Publisert 21. juli 2020 11:29

I samarbeid med University of California har Avdeling for biomaterialer publisert en artikkel i Chemical Society Review. Tidsskriftet har høyere innflytelse enn de navngjetne Nature og Science.

Publisert 30. juni 2020 18:35

Covid-19 kastet om på det meste, også OD-nytt. Men nå er vi i gang igjen. Her kommer OD-nytt for juni, hvor du kan lese stort og smått om noe av det som har skjedd på fakultet den siste tiden.

Bildet kan inneholde: fotografi, begivenhet.
Publisert 19. juni 2020 21:03

En stund så det litt mørkt ut, men vi fikk arrangere vitnemålutdelingen, likevel! Vi fikk gjort stas på studentene, slik vi har tradisjoner for på fakultetet vårt. Det ble en flott markering i Store auditorium med studenter og noen av deres nærmeste tilstede.

i år presenterte studentene masteroppgavene på Zoom
Publisert 19. juni 2020 10:14

Over to dager ble masteroppgavene presentert digitalt på Zoom for første gang. Gjennomføringen gikk knirkefritt og bedømmelses-komitéen kåret beste masteroppgave og nominerte to masteroppgaver til Studenforskerprisen.