JUS: Redde liv - kan du det? Meld deg på førstehjelpskurs!

Er du forberedt hvis en student får et illebefinnende under en forelesning du holder? Hva hvis en kollega på instituttet får pustebesvær?

Vi tilbyr alle ansatte ved Det juridiske fakultet et 4 timers førstehjelpskurs. Kurset har plass til maks 24 deltakere. Kurset er også åpent for ansatte ved andre enheter hvis det er ledig plass.

Innhold 4 timers kurs:

Kurset har en teoridel og en praktisk del, inkludert øvelser og gruppeoppgaver. Kurset foregår på norsk, men førstehjelpsheftet alle får etter kurset inneholder både norsk og engelsk tekst. Kursdeltagerne vil få tildelt ABC førstehjelpshefte, som omfatter Hjerte-Lungeredning og bevisstløshet, og som er inkludert i prisen, samt kursbevis.
Det blir ikke undervist i bruk av hjertestarter. (Bruk av hjertestarter vil være et eget kurs hvis/der dette kjøpes inn.)
 

Tema som tas opp på kurset:

Innsats på skadested
Sikring – ledelse – varsling – den første livreddende hjelpen ABC
Det blir lagt vekt på hvordan man går fram på et skadested ved en ulykke, eller når en person har blitt syk, oppførsel, sikring av stedet og seg selv og riktig meldingsprosedyre til redningsetatene.

Bevisstløshet – pustevansker – hjertesykdommer
Vi tar for oss hvorfor man besvimer, harmløs besvimelse og besvimelse av mer alvorlig karakter. Det blir også praktisert hvordan man legger bevisstløse personer i sideleie og samtidig frigjør luftveiene. Videre tar vi for oss personer med pustevansker og diverse hjertesykdommer.

Hjerte lungeredning
Vi tar for oss hjerte-lungeredning (HLR) praksis. Elevene deles inn i to grupper, hvorav den ene gruppen i fellesskap skal besvare en del førstehjelpsspørsmål, og den andre gruppen skal praktisere HLR på HLR-treningsdukker sammen med instruktøren.
Etter ca. 15 min. byttes gruppene om, og vi tar besvarelsene i plenum etter at alle elevene har gjennomgått den praktiske delen.

Heimlich metoden
Vi gjennomgår temaet om hvordan man skal gå frem når en voksen person eller barn har satt fast et fremmedlegeme i halsen.

Ytre og indre blødninger – sirkulasjonssvikt
Vi tar for oss emne teoretisk og ved praktiske øvelser.

Får man tid til overs kan elevene komme med ønske om et emne som de vil vite litt mer om.

Målgruppe:

Alle ansatte, men spesielt lærere og førstelinjetjenester.

Påmeldingsskjema

Påmeldingsfristen er forlenget til 12. juni 2018


Vi ber alle om å møte presis til kursstart - det er mye som skal gjennomgås i teori og i praktiske øvelser.
Det blir servert kaffe/te og mineralvann. Ta med matpakke ved behov for mat underveis før kurset er slutt kl. 13.

Kursavgift:

Kurset er gratis.

Vennligst gi beskjed til HMS- og beredskapsrådgiver ved frafall da det kan være venteliste til kurset.

Arrangør

Instruktør fra Redd Liv Førstehjelp. Instruktøren er utdannet Paramedic og har i mange år arbeidet ved Ambulansetjenesten i Oslo og Akershus.
Emneord: Førstehjelp
Publisert 13. apr. 2018 14:53 - Sist endret 8. juni 2018 13:18