IT- og AV-tjenester til møter og arrangementer

Hva trenger du av IT- og AV-utstyr? Sjekk teknisk utstyr i god tid før konferansen starter!


Håndtering av utstyr

Datautstyr og programmer

  • Det er PCer med Windows-operativsystem som er koblet til projektorer i undervisningsrom og møterom.
  • Presentasjoner kan lagres på minnepinne og lastes over til maskin i rom/auditorium eller på nett slik at de kan lastes ned.
  • Sørg for å bruke programvare og fonter som er standard på UiOs maskiner.
  • Medbragt utstyr (som bærbar PC/Mac) må du selv betjene. Kontroller hva slags tilkobling/adapter du trenger for å koble til projektor. Sørg for å ha med riktig tilkobling/adapter.
  • Microsoft PowerPoint er standard. Er presentasjonen din laget i et annet program, eller du bruker spesielle fonter, bør du konvertere presentasjonen til PDF.
  • Programmene som er tilgjengelige ved UiO, finnes i UiOs programvarebase. Finner du ikke programmet som trengs til arrangementet, kontakter du lokal IT. Se kontaktpunkter for programvare. 

Kontakt lokal IT for hvilke programmer som finnes på PCen i rommet du skal bruke.

Direkte strømming (webcasting) og opptak av arrangementer

  • I auditorium 1 i Georg Sverdrups hus er det montert fjernstyrte kameraer for opptak og direkte strømming, kontaktpunkt: av-teknisk@usit.uio.no
  • I en del lokaler er det montert Cynap opptaksenheter som også kan brukes til direkte strømming, kontaktpunkt: lokal IT.
  • Se også gjerne vår side om webcasting av arrangementer.
  • Kontakt lokal IT i god tid før arrangementet for å undersøke hvilke muligheter som finnes og få råd om opptak fra arrangementet.

Innleie av tjenester

Innleie av AV-teknisk personell må gjøres via AV-rammeavtalen på UiO. Det er bestiller som har ansvaret for dekke kostnadene i forbindelse med innleie av eksternt AV-personell.

Ved tilbakemeldinger på leverandøren: benytt gjerne av-teknisk@usit.uio.no

Videokonferanse

Administrativt

Trådløst nett til konferansedeltakere

UiO har et eget trådløst konferansenett med navnet "conferences" som kan benyttes av gjester under konferanser og seminarer. Ta kontakt med usit-nett@hjelp.uio.no én uke i forkant av arrangementet for å få tildelt passord.

Les om tilgang til trådløsnettet uten UiO-brukernavn.

Påmelding ved bruk av nettskjema

Kan brukes til påmelding og innhenting av informasjon. UiOs eget program er gratis og enkelt å bruke. Les om Nettskjema.

Betaling av deltakeravgift eller annet

UiO har egen løsning for elektronisk betaling som gjør innbetalinger enklere. Epay er en sikker betalingsløsning som er basert på BBS' betalingsløsning og er integrert med UiOs økonomisystem. Les om Epay.

E-postlister

Trenger du å sende e-post til flere mottakere samtidig? Les om e-postlister ved UiO.

Chat

UiO har en anbefalt løsning for chat, hvor du kan opprette ett eller flere chatterom for konferansen. Les om chat ved UiO.

Nettsider og samskriving

Bruk WebID sammen med Vortex. Dette åpner blant annet for at også eksterne konferansedeltakere uten Feide-bruker kan opprette egne nettsider på konferansens nettsted og redigere og kommentere på andres sider. Les om WebID. Se hvilke tjenester som for tiden kan brukes sammen med WebID.

 

Publisert 12. feb. 2015 13:48 - Sist endret 7. feb. 2020 17:15