English version of this page

Aktuelt for ansatte - Side 4

Bildet kan inneholde: font.
Publisert 8. mai 2020 12:24

Det nye koronaviruset, som gir sykdommen covid-19, har ført til global pandemi. I påvente av en vaksine forskes det intensivt på behandlinger. Antistoffer er lovende kandidater. Kan de lindre sykdommen eller ta helt knekken på viruset?

MED-nytt
Publisert 6. mai 2020 12:24

I denne utgaven av MED-nytt kan du lese om suksess med digitalisering og planlegging videre, høye søkertall til studiene, økt antall studieplasser, praktisk informasjon til ansatte, søk om ERC og fjern personlig innhold på din gamle personlige UiO-nettside. Du får også info om tilgjengelige kurs, arrangementer og forskningsaktuelle saker med mer.

Ivar Prydz Gladhaug, Foto: Øystein Hrogmo, UiO
Publisert 30. apr. 2020 16:30

Det krevende arbeidet med digitalisering av studiene har fortsatt i tiden etter påske. Det som nå ligger foran oss, er avvikling av eksamen, da mange av våre eksamener ikke kan gjennomføres på vanlig måte.

foto fra intensivenhet. Tre helsearbeidere i fullt smittevernutstyr og en pasient.
Publisert 30. apr. 2020 10:22

Det er mye snakk om lungesvikt og bruk av respiratorer. Men hva er akutt lungesviktsyndrom? Og hvordan virker en respirator?

mikroskopbilde av en rund klump med fluorescerende (grønne, blå og røde) celler.
Publisert 22. apr. 2020 11:42

«Organ-på-brikke» er miniatyrutgaver av menneskelige organer. De gir raskere utvikling av nye medisiner, bedre persontilpasset behandling og redusert bruk av forsøksdyr. Men hvordan?

Ivar Prydz Gladhaug, Foto: Øystein Hrogmo, UiO
Publisert 6. apr. 2020 15:13

Påskeforberedelsene dette året er blitt svært annerledes enn hva vi alle regnet med for noen uker siden. Fakultetet og alle studenter og ansatte har på kort tid måttet tilpasse seg en helt ny virkelighet. Samlet sett må vi kunne si at vi så langt har klart å tilpasse oss situasjonen på en god måte.

Mørkt fotografi av dødkvinne
Publisert 3. apr. 2020 10:09

I kriminalromaner og på film kommer rettsmedisineren til åstedet, bøyer seg over avdøde og konstaterer at døden inntraff kl. 16.05. Slik er det kun i fantasiens verden.

koronavirus
Publisert 27. mars 2020 20:09

Universitetet går inn i en ny tid med heldigitale løsninger for undervisning og arbeid ellers. Her kommer litt praktisk informasjon som forhåpentligvis er nyttig i disse tider.

koronavirus
Publisert 20. mars 2020 17:30

Universitetet går inn i en ny tid med heldigitale løsninger for undervisning og arbeid ellers. Situasjonen krever omstilling og fleksibilitet på flere arenaer. Derfor har vi samlet en del praktisk informasjon her.

Ivar Prydz Gladhaug, Foto: Øystein Hrogmo, UiO
Publisert 20. mars 2020 16:30

Kunnskapsdepartementet vedtok i går, 19. mars, en forskrift som gir universitetet et utvidet handlingsrom for å tilpasse undervisning og eksamen slik at studentene kan få gjennomført sin utdanning uten forsinkelser.

Virus som binder seg til celle
Publisert 20. mars 2020 11:22

Denne våren har et nytt virus satt en hel verden i beredskap. Men hva er egentlig et virus? Bli med på viruskurs for nybegynnere.

Ivar Prydz Gladhaug, Foto: Øystein Hrogmo, UiO
Publisert 18. mars 2020 08:00

Siden Korona-utbruddet nådde Det medisinske fakultet 29.2 gjennom smittesituasjonen på Øyeavdelingen OUS, har fakultetsledelsen kontinuerlig vært i beredskap.

MED-nytt
Publisert 6. mars 2020 07:42

I denne utgaven av MED-nytt kan du lese om oppfølgning av koronaviruset ved MED, forskning med personopplysninger, Strategi 2030, nytt K. G. Jebsensenter ved Klinmed, få med deg webinarer om årets NFR-utlysninger, kurs og viktige frister.

Medisinstudenter
Publisert 4. mars 2020 12:38

Fra kreftforskning og utvikling av vaksiner til helseledelse, og klinisk ernæring: Torsdag 5. mars er det klart for Åpen dag på Blindern og vi ønsker alle Oslos elever fra videregående varmt velkommen!