English version of this page

Aktuelle saker

MED-nytt
Publisert 19. des. 2019 14:58

I årets siste utgave kan du lese om nytt senter for fremragende utdanning, tid for å nominere til Jahreprisen, gi innspill til utredning av felles fakultetsadministrasjon med OD, ERC consolidator grant til Olweus, pris for forskning på kvinnehelse til Sundby, velferdsprisen til Carina Knudsen, nasjonalt utdanningsmøte i medisin, viktige søknadsfrister og mye mer.

MED-nytt takker for det gamle og ønsker alle en riktig god jul!

Studiedekan og studenter fra Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, NTNT og Universitetet i Tromsø samlet på en trapp
Publisert 18. des. 2019 12:18

Flere studieplasser i medisin, nasjonal delprøve og nye retningslinjer til helse- og sosialfagutdanningene var toppsakene på høstens møte.

Julekuler med hovedtemaer
Publisert 17. des. 2019 10:38

Julegave til deg fra Medisinbloggen - våre 3 mest leste innlegg.

Tegnet scene fra en blodåre. Hvit blodcelle sitter oppå en kreftcelle som klorer seg fast til åreveggen.
Publisert 13. des. 2019 14:00

Har du tenkt på at dine egne celler kan drepe hverandre?

Potrretter av de tre kandidatene.
Publisert 19. nov. 2019 08:02

Nå kan midlertidig vitenskapelig tilsatte, inkludert midlertidig tilsatte professor II, stemme inn sin representant til fakultetsstyret.

Bildet kan inneholde: kvinne, ansikt, hud, hode, hake.
Publisert 15. nov. 2019 13:54

Universitetsdirektøren vil utrede muligheten for å etablere en felles fakultetsadministrasjon for Det medisinske- og Det odontologiske fakultet.

MED-nytt
Publisert 15. nov. 2019 13:01

Hvordan skal universitetet støtte unge forskeres karriereutvikling? Vinnerne av fakultetsstyrevalg for midlertidige ansatte blir presentert og du kan lese om universitetsdirektørens utredning av mulighet for felles fakultetsadministrasjon for medisin og odontologi. 

MED-nytt
Publisert 8. nov. 2019 14:28

I denne utgaven av MED-nytt kan du lese mye om innovasjon ved MED-fakultetet, fakultetsstyrevalg, nasjonalt utdanningsmøte i medisin, kurs og  og mye mer.

Bilde av kandidatene som stiller til valg
Publisert 7. nov. 2019 09:00

Nå kan du lese om kandidatene som stiller til valg som representant for midlertidig vitenskapelig tilsatte, inkludert midlertidig tilsatte professor II.

MED-nytt
Publisert 16. okt. 2019 16:40

I denne utgaven av MED-nytt kan du lese om Jahreprisen 2019. Kom og bli med! Internasjonal heder til Ragnhild Hellesø. Fakultetsstyrevalg på representant for midlertidig vitenskapelig ansatte. To nye EU-rådgivere. Innovasjon på agendaen. Mange spennende kurs og arrangementer.

Bilde av to rådgivere
Publisert 16. okt. 2019 15:45

Fakultetet har kapret to dyktige nye EU-rådgivere til Enhet for ekstern forskningsfinansiering. De hjelper deg med planlegning og søknader for å få midler til forskningen.

Illustrasjon av mennesker som legger sin stemme i urnen
Publisert 27. sep. 2019 15:53

Frist for å foreslå kandidater til fakultetsstyret er 30. oktober. Kjenner du gode kandidater blant våre midlertidig tilsatte, uten selv å ha forslagsrett, kan du oppfordre andre til å fremme forslag.

MED-nytt
Publisert 24. sep. 2019 09:54

I denne utgaven av MED-nytt kan du lese om utdanning for et bærekraftig helsevesen i lederartikkelen av Engebretsen og Rosvold. Fakultetet trenger innspill til medisin i livsvitenskapsbygget, hør forskningsdekanen fortelle og les mer. La deg inspirere av gode erfaringer med MOOC på MED. Nominer en kollega til UiOs velferdspris.

Bilde av livsvitenskapsbygget
Publisert 13. sep. 2019 11:33

- Hvilke utfordringer skal Livsvitenskapsbygget løse? Det er nå vi kan påvirke det! Prodekan Jens Petter Berg ber alle fakultetets ansatte benytte anledningen til å komme med innspill nå.

Illustrasjon av det planlagte Livsvitenskapbygget
Publisert 4. sep. 2019 14:15

Benytt sjansen til å påvirke hvordan vi på en best mulig måte ivaretar forskningen og samspillet mellom gruppene i og utenfor Livsvitenskapsbygget!

MED-nytt
Publisert 3. sep. 2019 14:46

Godt nytt semester! Les om: Hvorfor regionsykehus på Gaustad er viktig for forskningen. Livsvitenskap ved MED. Få hjelp til søknadsskriving. Nytt nettbasert kurs i personvern og mye mer.

Bildet kan inneholde: sykehus, medisinsk assistent, jobb, produkt, klinikk.
Publisert 3. sep. 2019 13:53

Alle ansatte som er involvert i forskning kan nå ta vårt nettbaserte kurs i personvern, PIFF. Dette gjelder for alle vitenskapelig ansatte. Først ute er IMB.

Illustrasjonsfoto av konsulenthjelp fra Colourbox
Publisert 2. sep. 2019 13:35

UiO har en felles rammeavtale for konsulenttjenester til søknadsutvikling. Fakultetet investerer i at forskere som skal søke EU-midler skal få hjelp. Les mer om hvordan her.

Dekan Ivar P. Gladhaug
Publisert 30. aug. 2019 14:36

Dekan Ivar Gladhaug forklarer hvor viktig spørsmålet om lokalisering av nye sykehusbygg i Oslo er for Universitetet i Oslo og spesielt for Det medisinske fakultet.

Instituttleder Dag Kvale, konstituert direktør ved OUS, Morten Reymert og dekan Ivar Prydz Gladhaug feirer universitetssykehusets 10-årsjubileum. Foto: Eli Synnøve Gjerde, UiO.
Publisert 29. aug. 2019 08:48

– I dag gratulerer vi alle ansatte ved Oslo universitetssykehus med tiårsjubileum og feirer vårt viktige samarbeid, sier dekan Ivar Prydz Gladhaug. 

MED-nytt
Publisert 21. juni 2019 09:51

MED-nytt ønsker god sommer. Les dekanens leder om hvem som skal flytte inn i Livsvitenskapsbygget og om digitalis til Liv Bjøntegaard Finess. Les også om endringer i regler for doktorgrad, nasjonalt dekanmøte, medisinstudenter i praksis, 3000 har tatt vår MOOC laget ved Helsam, tildeling av Kongens gullmedalje og viktige priser med mer.

Dekan Ivar Prydz Gladhaug
Publisert 19. juni 2019 00:04

En av vårens største begivenheter var de første spadetakene for Livsvitenskapsbygget. Nå må UiO detaljere planene for hvordan bygget skal brukes.

Tre unge studenter ved siden av hverandre
Publisert 12. juni 2019 14:31

Har du en eller flere praksisplasser til våre studenter? Meld inn praksisplasser og forbered medisinstudentene på jobben som lege.

− Jeg håper at vi kan tilby våre studenter mange spennende praksisplasser i januar - og i årene fremover, sier Elin Olaug Rosvold, prodekan for medisinstudiene ved UiO.

Taxiholdeplass på Bryggen i Bergen
Publisert 7. juni 2019 09:37

Her følger en påminnelse om gjeldende regelverk ved bruk av taxi som transportmiddel i tjenesteøyemed.

fotomontasje av ph.d-stipendiater
Publisert 7. juni 2019 06:55

Etter et grundig arbeid vedtok dekanatet endringer i fakultetets utfyllende regler til UiOs ph.d.-forskrift 29. mai. Endringene skal sikre forutsigbarhet og likebehandling. Her får du de viktigste.