English version of this page

Reale nyheter

Studiestart i en pandemi-tid

En særdeles vellykket studiestart er gjennomført. Stor takk til ansatte, faddere og ikke minst alle nye studenter som med liv og lyst har skapt en god og ansvarlig studiestart under krevende forhold.

Klart for oppstart av dScience: Centre for Computational and Data Science

Utviklingen går i retning av tverrfaglig forskning i skjæringspunktet mellom teori, algoritme- og metodeutvikling basert på stor etterspørsel fra flere fagfelt. Med tungregning og avanserte modeller for helsedata deltar vi i utviklingen av persontilpasset medisin. Vår forskning og kunnskap på kunstig intelligens blir avgjørende i overgangen til en mer datadrevet økonomi.

Thor Heyerdahl får uventet støtte fra «hun som senket Kon-Tiki»

Eventyreren ble først rasende da Erika Hagelberg brukte DNA fra gamle skjeletter til å avvise hans teori om hvordan Påskeøya ble befolket.

Nyheter fra Titan.uio.no

Aktuelle forskningssaker

MN-dekanatet blogger

Aktuelle saker

• morten_150 Studiestart i en pandemi-tid

• solveig_150 Klart for oppstart av dScience: Centre for Computational and Data Science

Internt nyhetsbrev

Fakultetets ansatte får månedlig nyhetsbrev om interne nyheter og arrangementer. Les mer om formål, hvordan du melder deg på nyhetsbrevet og hvordan du melder deg av.

Våre forskere i media

• Slik påvirker koronaen forskningen ved UiB 30. sep. 2020 12:54
    Flere UiB-forskere har opplevd ekstra krevende dager som følge av koronapandemien. For Christine M. Jacobsen har det blitt mye ekstraarbeid.
  • Spurte om Curt Rice ville bli UiO-rektor: - Det er hyggelig å bli kontaktet 30. sep. 2020 10:42
    Hvem skal være rektor ved Universitetet i Oslo? En søkerkomité har blant annet kontaktet rektorene ved Oslomet og Universitetet i Bergen og spurt om de vil stille til valg.
  • Erkjenner å ha stjålet cyanid som skulle til UiO 30. sep. 2020 10:24
    I går startet rettssaken mot tre menn som er tiltalt for å ha stjålet flere biler på Nedre Romerike, blant dem en bil som inneholdt cyanid som skulle til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved UiO.
  • Oppfordres til å utfordre Stølen som UiO-rektor 30. sep. 2020 07:14
    Søkekomitéen ved Universitetet i Oslo har kontaktet rektorkandidater, blant annet rektorer ved andre universitet. - Ikke en tanke man umiddelbart slår fra seg, sier OsloMet-rektor Curt Rice.
  • Oppsigelse av UiB-ansatt opprettholdes 24. sep. 2020 15:57
    Mannen som fikk sparken på grunn av bilder han tok av kvinnelige studenter, vurderer å gå til sak mot Universitetet i Bergen.
  • Flere hærverk og innbrudd ved UiB 22. sep. 2020 11:01
    Det er registrert flere tilfeller av hærverk og et innbrudd ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MatNat) ved Universitetet i Bergen i september. Det skriver Studvest.