Oppbygging og gjennomføring for kull fra 2015 eller tidligere

Det første høstsemesteret er intensivt med obligatoriske forelesninger, seminarer og gruppearbeid i seks fag som foregår hver ukedag (fra ca. 9.15-15.30), med unntak av en del studiedager med undervisningsfri. Deltakelse på studiet krever derfor 100% permisjon fra jobben i hele det første høstsemesteret, dvs f.o.m. 3. uke i august og t.o.m. midten av desember. Merk at vi ikke tar fri i høstferieuken, dvs studiet går som normalt i uke 40.

I andre semesteret på våren må du ha fri fra jobben for å delta på et Metodekurs (kvantitativt eller kvalitativt) av en ukes varighet, samt en to-dagers samling i faget Ledelsespsykologi. I tillegg tar du to valgfrie emner på ca. en ukes varighet hver. Ett av disse valgfrie kursene kan være Komparativ helsepolitikk, som innebærer en ukes studietur til utlandet. Normalt avvikles denne turen i begynnelsen av mai.

Programmet er delt opp i obligatoriske emner (50 studiepoeng), valgfrie emner (10 studiepoeng) og en masteroppgave (30 studiepoeng). Tabellen under viser studiets oppbygging. Mesteparten av undervisningen i de obligatoriske emnene i vårsemesteret skjer i 1. semester.

Undervisningen er på norsk, men pensum kan være både på  norsk, engelsk og evt også på dansk eller svensk.

Studieløp fra høsten 2015/våren 2016 - fra og med kull 29

3. semester HADM4501 – Masteroppgave i helseadministrasjon (nedlagt)
2. semester HADM4101 – Ledelse (nedlagt) HADM4102 – Ledelsespsykologi HADM4001 – Metode og statistikk Valgfritt emne Valgfritt emne
1. semester HADM4402 – Kvalitet og pasientsikkerhet HADM4403 – Medisinsk epidemiologi og kunnskapshåndtering HADM4301 – Helserett HADM4201 – Helseøkonomi og helsepolitikk (nedlagt)
  10 studiepoeng 5 studiepoeng 15 studiepoeng

Studieløp for tidligere kull

3. semester HADM4501 – Masteroppgave i helseadministrasjon (nedlagt)
2. semester HADM4401 – Planlegging, kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten (nedlagt) HADM4102 – Ledelsespsykologi HADM4001 – Metode og statistikk Valgfritt emne Valgfritt emne
1. semester HADM4101 – Ledelse (nedlagt) HADM4201 – Helseøkonomi og helsepolitikk (nedlagt) HADM4301 – Helserett
  10 studiepoeng 10 studiepoeng 10 studiepoeng

Følgende emner er obligatoriske i studieprogrammet:

Valgfrie emner i studieprogrammet:

Du kan eventuelt velge et annet valgfritt emne blant relevante emner ved Universitetet i Oslo - se listen under. Vi anbefaler at du velger elektive emner som bygger opp under temaet for din masteroppgave. Valg eller innpassing av et emne fra annen utdanningsinstitusjon må søkes om skriftlig på forhånd og godkjennes av programleder for MHA-studiet. Den aktuelle kursbeskrivelsen og evt vitnemål og karakterutskrift må vedlegges søknaden.

Masteroppgaven:

Masteroppgaven (30 stp) gjennomføres fortrinnsvis i tredje semester, men kan gjøres på deltid over flere semestre innenfor en periode på maksimum 3 år etter  studiestart. Eksempel: Siste innleveringsfrist for masteroppgaven for en student som begynner på studiet høsten 2015 vil være 15. november 2018. Det er viktig å merke seg at arbeidet med masteroppgaven krever tid, og vi anbefaler alle våre studenter til å søke permisjon fra jobben i en periode for å kunne fokusere på innhenting og bearbeiding av data, samt skriving. Mange arbeidsplasser vil kunne innvilge konsentrerte permisjonsperioder, eller perioder med deltidsarbeid i forbindelse med fullføring av masteroppgaven.

Studentene velger selv tema for oppgaven.

Karaktersystem:

For alle eksamener brukes karakterskalaen bestått/Ikke bestått.

Publisert 28. okt. 2022 15:28 - Sist endret 28. okt. 2022 15:28