SV-nytt

Leder

• Kvinne med blondt hår og skinnjakke i halvprofil ute ved en gågate Leder: Høst med fokus på studiekvalitet 28. sep. 2022

Denne høsten skjer det mye på området studiekvalitet, både på UiO sentralt, på fakultetet og på enhetene, skriver dekan Trine Waaktaar i denne lederen.

English version below.

Fra forskningsfronten

• portrettbilde av Wenzel Fra forskningsfronten: Wenzel Geissler 29. sep. 2022

-Vitenskapelig kompetanse og erfaring er selvsagt viktig, men vilje til ekte samarbeid og intellektuelt engasjement, og gjensidig tillit er minst like viktig, sier Wezel Geissler, professor ved Sosialantropologisk institutt om valg av samarbeidspartnere.

Fra undervisningsfronten

• Maka Suarez Fra underviningsfronten: Maka Suarez 29. sep. 2022

- Jeg prøver å lære studentene å finne forskningstemaer som de er genuint interessert i, og å tenke på disse på nye måter, sier Maka Suarez, som er postdoktor på Sosialantropologisk institutt.

Kort møte

• Kvinne med hestehale og t skjorte i fjell-landskap Kort møte- Brita Langeid 28. sep. 2022

- Jeg motiveres av engasjerte kollegaer, og når jeg lærer noe nytt, sier Brita Langeid, som nylig tiltrådte stillingen som kontorsjef på Økonomisk institutt.

Aktuelt på SV

• Bildet kan inneholde: produkt, verden, underholdning, gardin, visningsenhet. Populær PROMENTA-konferanse 30. sep. 2022

Rundt 500 deltakere møtte opp på konferansens to dager.

• Bildet kan inneholde: datamaskin, bord, personlig datamaskin, servise, laptop. PSI-studenter hjelper bedrifter med å nå bærekraftmål 30. sep. 2022

Bachelorstudenter i det nye emnet Bærekraftlaboratoriet bidrar til at bedrifter som Vålerenga Fotball Elite, Sparebank1 Sørøst-Norge og Sopra Steria forankrer bærekraftmål internt i organisasjonen.

• Bildet kan inneholde: person, panne, hake, smil, blå. Minneord Konstantinos Chilidis 30. sep. 2022

Vår kjære kollega Konstantinos Chilidis døde fredfullt 18. september, omgitt av sine nærmeste. Her er minneord fra Konstantinos’ nærmeste leder, Johannes Elgvin.

• Bildet kan inneholde: bord, møbler, personlig datamaskin, datamaskin, smil. Fint å være tilbake på plass igjen 30. sep. 2022

Fakultetsadministrasjonen har flyttet tilbake til 3. og 4. etasje i Eilert Sundts hus. Rundt årsskiftet følger institutter og sentre etter.

• Øivind Bratberg kommenterte dronningens død i alle kanaler 29. sep. 2022

Etter at dronning Elizabeth døde 8. september var det sterk pågang på Øivind Bratbergs telefon. Det ble et femtitalls mediehenvendelser - bare de første par dagene.

• Bildet kan inneholde: musiker, kjole, musikk, frakk, scenekunst. Høytidelig kreering og spennende temaer 29. sep. 2022

Mange nyslåtte doctores fra SV-fakultetet og de andre fakultetene var 22. september samlet for å få sitt diplom og for å feire med familie, venner og kollegaer.

• Bildet kan inneholde: stol, publikum, dress, begivenhet, briller. Forskere fra SV-fakultetet gjør seg gjeldende i nye Domus Bibliotheca 29. sep. 2022

Har du fått med deg at UiO har fått en ny arena for debatt og dialog i Domus Bibliothecas nyoppussede lokaler i sentrum? Og at forskere fra SV-fakultetet allerede gjør seg gjeldende der? Få med deg serien «Krig i Europa», Hylland og Wigs direkte podkast, Ubehagelige samtaler og mye mye mer.