SV-nytt

Leder

• Kvinne med halvlangt blondt hår, brun skinnjakke og diffus bakgrunn ute. Leder: Arbeidlivsrelevans blir viktig framover 10. okt. 2021

Studentenes opplevelse av undervisningens arbeidslivsrelevans er et tema som eksisterte før korona, og som både fakultet og enhetene har blinket ut som et viktig fokusområde de neste årene, skriver studiedekan Trine Waaktaar i denne lederen.

English version below.

Fra forskningsfronten

• Foto av kvinne med lyst hår Fra forskningsfronten: Cathrine Holst 30. sep. 2021

- Jeg lærer utrolig mye av mine nærmeste samarbeidspartnere, og jeg hadde vært en mye dårligere forsker uten dem, sier Cathrine Holst, professor ved Institutt for soiologi og samfunnsgeografi.

Fra undervisningsfronten

• Bildet kan inneholde: halskjede, panne, nese, kinn, leppe. Fra undervisningsfronten: Francesca Refsum Jensenius 12. okt. 2021

- Ikke vær redde for å ikke ha svaret på alt. Studenter har helt forståelse for at vi ikke kan alt og det kan komme flotte diskusjoner ut å kaste spørsmål tilbake til klasserommet, sier Francesca Refsum Jensenius, professor ved Institutt for statsvitenskap.

Kort møte

• Portrett av mann med sterke kontraster Kort møte med Erik Engblad 30. sep. 2021

- Jeg tar tanken for gitt at verden trenger forskning, og forskning trenger verden, sier Erik Engblad, som er kommunikasjonsrådgiver både på Sosialantropologisk institutt og på Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

Aktuelt på SV

• Bilde av Eilert Sundts hus med folk foran Forslag til vitenskapelig ansatte til fakultetsstyret 11. okt. 2021

Vil du være med å påvirke det som skjer på din arbeidsplass? Frist for å foreslå midlertidig vitenskapelig ansatte skal velge representant til fakultetsstyret er 1. november.

English information on election of representative form academic staff on fixed-term-contracts below.

• Flere mennesker på scenen i aulaen i forbindelse med kreering til doctores Tilbake til normalen: Høytidelige kreeringer i aulaen   10. okt. 2021

I høst har det så langt vært to kreeringer i Aulaen, den siste uten koronarestriksjoner. Mange satte pris på å få være med på den høytidelige seremonien og få overrakt diplom fra rektor som beviset på at de nå er "doctores".

• Bildet kan inneholde: briller, panne, nese, briller, kinn. Hilde Reinertsen nytt medlem i Akademiet for yngre forskere 8. okt. 2021

- Det er jo veldig stas å få en slik anerkjennelse, og også veldig gøy å bli invitert inn, fordi Akademiet for yngre forskere består av engasjerte og ambisiøse unge forskere fra hele landet og på tvers av alle disipliner, sier Hilde Reinertsen fra TIK , som nylig ble tatt opp som nytt medlem.

• Bildet kan inneholde: smil, bukse, møbler, stol, dataskjerm. Gå til SV-fotografene for nytt personbilde 4. okt. 2021

Hver gang noen søker deg opp, popper personsiden din opp med bilde. Kjenner du deg selv igjen? Eller er bildet utdatert eller uskarpt? For mange er det på tide å ta et nytt oppdatert bilde. Da kan SV-fakultetets fotoservice hjelpe deg.

• Bildet kan inneholde: fotografi, produkt, fritid, samfunnet, collage. Stor innsats fra forskere på SV-fakultetet på UiOs forskningsfestival 3. sep. 2021

15 forskere fra ulike miljøer på SV-fakultetet satte sammen med kollegaer fra alle fagmiljøer på UiO sitt preg på UiOs nye forskningsfestival: Universitetsplassen – En ny start, som gikk av stabelen fra 31. august til 2. september.

• Bildet kan inneholde: person, klær, smil, hake, yttertøy. En nøkkelposisjon: Åse Gornitzka ny prorektor ved UiO 3. sep. 2021

Åse Gornitzka var viserektor i forrige periode og er nå «rykket opp» til prorektor. Professoren fra Institutt for statsvitenskap synes det er et privilegium å inneha denne viktige posisjonen på UiO.

• Bildet kan inneholde: kjole, frakk, stol, underholdning, scenekunst. Årsfest i Aulaen med tre priser til SV 3. sep. 2021

Karen Helene Ulltveit-Moe benyttet anledningen til å snakke om viktigheten av samfunnsfagenes rolle for innovasjon, da hun holdt et miniforedrag i Universitetets Aula på Universitetets årsfest 2. september – og mottok Innovasjonsprisen.

• Bildet kan inneholde: bygning, vindu, arkitektur, reise, urbant design. Mer kostbart å rehabilitere Eilert Sundts hus enn først antatt 2. sep. 2021

Oppussingen av SV-fakultetet blir dyrere enn antatt. Det vil også medføre at alle som er i midlertidige lokaler må bli der et halvt år lenger enn planlagt. Støyen fra grunnarbeid i Nydalen vil avta i midten av september.