Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: person, panne, ansikt, nese, kinn.
Publisert 10. jan. 2022 13:31

Manudeep Bhuller ved Økonomisk institutt og Lotte Thomsen ved Psykologisk institutt skal koordinere hvert sitt store forskningsprosjekt om økonomi og psykologi  med støtte fra Det europeiske forskningsrådet ERC.  Forskere ved UiO får fem av ni ERC-prosjekter i Norge.

Bildet kan inneholde: blå, azure, aqua, gjøre, elektrisk blå.
Publisert 3. jan. 2022 11:39

- Etter snart to års erfaring med nedstengninger, munnbind og hilsing med albuen, kan det virke som om den største negative virkningen av pandemien er at andre mennesker nå bør møtes med frykt og mistenksomhet. Jo mer fremmede og fjerne de virker, desto viktigere blir det å holde trygg avstand, skriver Thomas Hylland Eriksen i en kronikk på NRKs nettsider.

Bilde av studennter ute på campus
Publisert 17. des. 2021 11:05

Psykologisk institutt (PSI) på SV og Institutt for arkeologi og historie IAKH på HF har fått tildelt fem millioner kroner fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse til praksisemnet Bærekraftlaboratoriet. Førsteamanuensis og prosjektleder Ylva Østby ved Psykologisk institutt jubler.

Publisert 9. nov. 2021 13:59

Publikum fylte Aulaen fredag 5. november da den tyske forbundspresidenten Frank-Walter Steinmeier og statsminister Jonas Gahr Støre møtte norske ungdomspolitikere, overlevende etter terror og tyske samfunnsdebattanter til samtale. Det hele moderert av C-REX- forsker Cathrine Thorleifsson.

Prisvinnere Våg å vite-prisen med diplom og sjekk- med  studiedekan og dekan.
Publisert 4. nov. 2021 21:06

Årets  Våg å vite-pris(er) på SV-fakultetet går til  masteroppgaver om psykisk helse og åpenhet, om psykisk helse og teknologi, om seksuell vold og protestbevegelser og om sosial mobilitet og livskvalitet. Oppgavene utfordrer -  helt i tråd med prisens intensjon. Og alle prisvinnerne i år er kvinner.

Foreleser og studenter ute foran en bygning i sommersol på campus.
Publisert 27. okt. 2021 12:59

SV-fakultetet har i snart 30 år arrangert en egen sommerskole i komparative studier med emner som kan inngå  i den obligatoriske opplæringsdelen på PhD-programmet. Sommerskolen er nå besluttet avviklet.

Bildet kan inneholde: sky, himmel, stemning, på dagtid, anlegg.
Publisert 22. okt. 2021 09:34

Noen av de overordnede tiltakene som foreslås i rapporten er å styrke forskning og undervisning på klima, miljø og bærekraft, samt formidling av klimaforskning fra ansatte og studenter ved PSI.

Bilde av Eilert Sundts hus med folk foran
Publisert 11. okt. 2021 10:56

Vil du være med å påvirke det som skjer på din arbeidsplass? Frist for å foreslå midlertidig vitenskapelig ansatte skal velge representant til fakultetsstyret er 1. november.

English information on election of representative form academic staff on fixed-term-contracts below.

Bildet kan inneholde: briller, panne, nese, briller, kinn.
Publisert 8. okt. 2021 12:24

- Det er jo veldig stas å få en slik anerkjennelse, og også veldig gøy å bli invitert inn, fordi Akademiet for yngre forskere består av engasjerte og ambisiøse unge forskere fra hele landet og på tvers av alle disipliner, sier Hilde Reinertsen fra TIK , som nylig ble tatt opp som nytt medlem.

Bildet kan inneholde: smil, bukse, møbler, stol, dataskjerm.
Publisert 4. okt. 2021 13:37

Hver gang noen søker deg opp,  popper personsiden din opp med bilde.  Kjenner du deg selv igjen? Eller er bildet utdatert eller uskarpt? For mange er det på  tide å ta et nytt oppdatert bilde. Da kan SV-fakultetets fotoservice hjelpe deg.

Bildet kan inneholde: kjole, frakk, stol, underholdning, scenekunst.
Publisert 3. sep. 2021 09:57

Karen Helene Ulltveit-Moe benyttet anledningen til å snakke om viktigheten av samfunnsfagenes rolle for innovasjon, da hun holdt et miniforedrag i Universitetets Aula på Universitetets årsfest 2. september – og mottok Innovasjonsprisen.

Forsvarssjefen foreleser i et auditorium på SV-fakultetet/UiO
Publisert 25. aug. 2021 16:25

Vi kan ikke bruke militæret for å bygge demokrati, men for å skape sikkerhet, sa forsvarssjef Eirik Kristoffersen, som ved semesterstart holdt årets "Oslo Peace and Conflict Lecture" for masterstudentene på freds- og konfliktstudier (PECOS) på SV-fakultetet.