SV-nytt

Leder

 • anne_julie1 Leder: - Viktig å våge å vite 25. nov. 2020

  - Våre ansatte og studenter skal våge å stille kritiske spørsmål ved samfunnet rundt oss, og vi skal våge å følge vår forstand i den systematiske jakten på mer og dypere kunnskap, skriver dekan Anne Julie Semb.

  Read English version of Dean Anne Julie Semb’s Editorial below

Kort møte

 • mona-pa-hesten.660jpg Kort møte med Mona Bekkhus 23. nov. 2020

  - Akkurat nå er jeg opptatt med å planlegge en ny datainnsamling om vennskap og ungdom under Covid-19 pandemien, sier Mona Bekkhus, som er førsteamanuenis på Psykologisk institutt. Når hun har fri, setter hun seg ofte på hesteryggen.

Aktuelt på SV

 • 660.karenobrien Karen O'Brien på listen over verdens mest siterte forskere 25. nov. 2020

  – Det er ikke sitater som driver meg, men det er fint å bli anerkjent. Vi må fortsette å jobbe for å få til forskning som betyr noe i samfunnet, sier professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, sier Karen O`Brien. Hun er én av 20 forskere med norske hovedarbeidsgivere som står på listen Highly Cited Researchers 2020.

 • kjonn-apen-dag Midler til å øke kjønnsbalansen i vitenskapelige toppstillinger 25. nov. 2020

  Til tross for et tydelig mål om kjønnsbalanse i førstestillinger innen 2020, viser tallene at SV-fakultetet i perioden 2015 til 2020 har hatt en nedgang i kvinnelige årsverk og en økning av mannlige årsverk i førsteamanuensisstillinger. Nå har fakultetet fått midler til å delta i et prosjekt som skal øke kjønnsbalansen i akademia.

 • sv-fakultetet.660jpg Valg av midlertidig ansatte til fakultetsstyret denne uken 23. nov. 2020

  Fra mandag 23. november kl. 12 til fredag 27. november kl.12 er det elektroniske valget åpent for å stemme inn representanter for midlertidig vitenskapelig ansatte til fakultetsstyret. Tre kandidater er foreslått. En av dem vil møte fast. De to andre blir vara-representanter.

 • gullhaug-torg-660 SV-fakultetet til Nydalen og Ullevål stadion under oppussingen 18. nov. 2020

  Det er nå bestemt at Gullhaug Torg 1 i Nydalen skal bli erstatningslokale for Eilert Sundts hus under oppussingen, i tillegg til Ullevål stadion. Det vil være plass til 275 personer i de to lokalene til sammen; 150 på Ullevål stadion og 125 i Nydalen.

Aktuelle arrangementer