English version of this page

Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: vann, munn, drikker vann, hånd, barn.
Publisert 8. apr. 2020 10:12

Regjeringen kom 7. april med justering av koronatiltakene som fortsatt innebærer en restriktiv praktisering av tilgang til universitetets bygninger for å forebygge smittespredning. Ansatte og studenter skal som hovedregel jobbe hjemmefra og undervisning gis digitalt ut semesteret.

Skjermdump fra Retriever
Publisert 7. apr. 2020 20:40

Studenter og ansatte ved UiO mister nå tilgangen til avisarkivet Atekst fra Retriever, etter at årets budsjett for tjenesten er brukt opp. 

Bildet kan inneholde: prisutdeling, tildele, begivenhet, fagbrev.
Publisert 6. apr. 2020 15:07

Har du hørt om Forsker Grand Prix? Det er ikke en sangkonkurranse, ei heller et billøp. Forsker Grand Prix er forskningsformidlingens grand prix, der ph.d-kandidater blir drillet i å presentere forskningen sin. Påmeldingen er åpen til 11. mai! 

Svarte menneskefigurer foran et svært, lysende nøkkelhull
Publisert 6. apr. 2020 13:13

Helsemyndighetenes råd er at de som kan, skal jobbe hjemmefra. Samtidig må UiO så langt det lar seg gjøre i henhold til helsemyndighetenes råd, ivareta forskning som avhenger av at ansatte får tilgang til laboratorier, teknisk infrastruktur og arkiv. Fakultetene bes nå vurdere hvilke ansatte som har behov for begrenset tilgang til universitetets bygninger.  

T
Publisert 4. apr. 2020 09:10

Våre lærere underviser, digitalt. Våre studenter lærer, digitalt. Verktøy og veiledere er på plass. Et stort korps av medarbeidere bidrar teknisk, pedagogisk eller på andre måter til at digital undervisning fungerer over hele Universitetet i Oslo. I hele sin bredde og med stor kraft har tusenvis av ansatte og studenter, i løpet av tre små uker, skapt en blomstrende digital læringskultur.

Bildet kan inneholde: landemerke, turisme, borg, historisk sted, bygning.
Publisert 3. apr. 2020 18:36

For første gang på snart 75 år vil Den internasjonale sommerskole ved UiO ikke kunne gjennomføres med tilreisende studenter fra alle verdens hjørner. Koronapandemien er årsaken.

Bildet kan inneholde: mat hall, bygning, restaurant, bord, møbler.
Publisert 2. apr. 2020 19:05

Savner du biblioteket eller lesesalen? Vi har åpnet digitale versjoner av Realfagsbiblioteket og HumSam-biblioteket i Zoom. Velg ditt favorittlokale for å møte ekte, levende bibliotekarer og studenter. "Shut up & Write" med Akademisk Skrivesenter finner du i HumSams rom.

Bildet kan inneholde: reklame, font, grafisk design.
Publisert 2. apr. 2020 15:04

Inven2 arrangerer nå en ekstraordinær idékonkurranse på grunn av den pågående pandemien. Er du student eller ansatt ved Universitetet i Oslo eller i Helse Sør-Øst og har en god idé til et innovativt produkt eller tjeneste? Da kan du bli med på Idéprisen og vinne 100.000 kroner, rådgivning og hjelp til å ta idéen videre ut i markedet.

Illustrasjoner av videomøter
Publisert 1. apr. 2020 11:14

UiO har tatt i bruk videoløsningen Zoom til både digital undervisning og digitale møter, og bruken av Zoom ved UiO har hatt en enorm vekst de siste ukene. Men med bruk av nye verktøy kommer nye spørsmål. Her svarer UiOs IT-sikkerhetssjef Espen Grøndahl ut de viktigste spørsmålene.

Bildet kan inneholde: ansiktsuttrykk, team, samfunnet, smil, collage.
Publisert 31. mars 2020 13:01

De fleste jusstudentene ved UiO opplever at digital undervisning gir godt læringsutbytte, og de vil ha mer av det gode. De ønsker seg mer undervisning i sanntid og mer interaktiv digital undervisning, med flere muligheter for å stille spørsmål, diskutere og samarbeide, viser en ny rapport. Samtidig peker studentene på en rekke forhold de mener bør forbedres i den digitale undervisningen.

Bildet kan inneholde: tegnefilm, illustrasjon, barn, animasjon, kunst.
Publisert 30. mars 2020 16:21

I disse korona-tider hvor de fleste jobber hjemmefra er det en del arbeidsrutiner som er endret, og nye som har kommet til. Nå finner du disse endringene på ett sted. 

Bildet kan inneholde: laptop, elektronisk apparat, teknologi, datamaskin, netbook.
Publisert 28. mars 2020 15:06

Vi lever i en ny hverdag med digital undervisning og møter. Også disputaser, debatter, museumsbesøk, korsang og fredagsquiz er flyttet til nett. Nå er det ikke bare googling vi driver med – vi skyper, zoomer, facetimer og whatsapper mer enn noensinne. De fleste av oss har gjort nye erfaringer med det Frode Grytten så treffende kaller ‘internettets tynne sivilisasjon’.

Tre strekfigurer som gjør fysiske øvelser
Publisert 24. mars 2020 11:15

Nå om dagen jobber de fleste ved hjemmekontor. Dette er en midlertidig løsning, og vi vil om en tid komme tilbake til våre opprinnelige arbeidsplasser når situasjonen har bedret seg.

Inntil da kommer det noen tips til hvordan det er lurt å jobbe hjemmefra hvis man ikke har et eget kontor hjemme fra før.

Publisert 23. mars 2020 17:33

Seksjon for innkjøp har fått mange spørsmål om hvilke regler som gjelder når UiO avbestiller tjenester på grunn av den spesielle situasjonen knyttet til koronasmitte. Det er umulig å gi et kort svar for alle UiO sine innkjøpskontrakter, men her er noen retningslinjer som kan være til hjelp ved vurderingen av konkrete problemstillinger.