English version of this page

Aktuelle saker

Fotomontasje med to set hender på hver sin side av bordet og en stabel mynter som faller ned mellom dem
Publisert 30. okt. 2020 11:04

I det sentrale tariffoppgjøret ble det enighet om at det skal gjennomføres lokale lønnsforhandlinger på Akademikernes hovedtariffavtale.

De lokale partene ved UiO er enige om at gjennomføring av årets forhandlinger uten innsending av individuelle krav er det som best ivaretar lønnsutvikling i tråd med tariffavtalen og lokal lønnspolitikk.

Logo til CAS og Akademiet for yngre forskere
Publisert 29. okt. 2020 11:27

Senter for grunnforskning (CAS) lyser for tredje gang ut Young CAS Fellow. Programmet støtter fremragende yngre forskere som ikke faller inn under CAS sin ordinære prosjektstøtte. Ordningen er blitt utvidet fra to til fire fellows som får støtte over to år på inntil 750 000 kr. Søknadsfristen er 15. desember 2020.

Bildet kan inneholde: grønn, blad, klær med høy synlighet, hage, samfunnet.
Publisert 29. okt. 2020 08:48

Oslo kommune innfører fra i dag 29. oktober kl. 12 nye tiltak mot smitte og spredning av koronaviruset. – UiO er fortsatt åpent, men vi strammer litt til. Vi har allerede mye digital undervisning, men synes det er riktig av faglige og sosiale grunner å opprettholde noe fysisk undervisning, sier rektor Svein Stølen.

Bildet kan inneholde: produkt, tekst, linje, diskett, teknologi.
Publisert 9. okt. 2020 13:13

Tenesta Zotero Storage er no tilgjengeleg for alle studentar og tilsette ved UiO. Om du legg inn UiO-e-postadressa di i Zotero-kontoen din, får du uavgrensa lagringsplass for å synkronisere PDF-filer og andre vedlegg. 

Bildet kan inneholde: mennesker, rød, ungdom, øyeblikksbilde, turisme.
Publisert 6. okt. 2020 07:45

Det skal være trygt å være student og ansatt ved UiO. Derfor har vi Si fra-portalen, som skal gjøre det enkelt å si fra om ting som ikke er greit.

Publisert 5. okt. 2020 19:37

Universitetet i Oslo har i uke 42 fått beskjed om at ytterligere tre studenter ved Fysisk institutt er smittet med covid-19. Berørte har fått beskjed om hvordan de skal forholde seg til dette. Instituttet gjennomførte digital undervisning mandag 12. oktober.

Stripe revet opp fra hvitt papirark på rød bakgrunn
Publisert 2. okt. 2020 13:36

Mandag 14. september ble det brudd i forhandlingene i årets hovedoppgjør mellom Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) og hovedsammenslutningene, og lønnsoppgjøret har gått til mekling hos Riksmekler. Meklingen startet formelt onsdag 23. september, og skal være avsluttet innen onsdag 14. oktober ved midnatt.

Publisert 30. sep. 2020 13:59

Universitetet i Oslo har i uke 40 fått beskjed om at en student er smittet med covid-19. Berørte har fått beskjed om hvordan de skal forholde seg til dette.

Bildet kan inneholde: logo, tekst, linje, azure, font.
Publisert 25. sep. 2020 15:48

Søndag 27. september skjer det en endring i Zoom. Endringen er sentral fra Zoom, og kan ikke påvirkes av UiOs egen innstillinger. Endringen består i at møter som ikke er passordbeskyttet (har passcode), vil få venterom enten du vil eller ikke. 

Publisert 23. sep. 2020 10:09

 

Vinn ny EL-sykkel

Bedriftsidrettslaget og ledelsen ved UiO samarbeider om å arrangere en ekstra gå/løpe/sykkelaksjon i høst!

Vi ønsker  at aksjonen bidrar til økt fysisk aktivitet blant UiOs ansatte, samt å være med på å holde antallet som bruker offentlig kommunikasjon så lavt som mulig i den smittesituasjonen vi har i Norge i høst. Streiken blant bussjåførene gjør dette ekstra viktig nå.

Har man hjemmekontor kan man registrer om man har fysisk aktivitet på minimum 30 minutter.

Bildet kan inneholde: fontene, vann, himmel, vannfunksjon, dagtid.
Publisert 11. sep. 2020 17:50

Universitetet i Oslo fikk i uke 36 og 37 beskjed om seks tilfeller av koronasmitte hos henholdsvis fire studenter og to ansatte som har oppholdt seg på campus. 

Fasade, Georg Sverdrups hus, mennesker
Publisert 4. sep. 2020 16:53

Fra mandag 7. september innfører vi meråpent på enkelte tidspunkter i biblioteket i Georg Sverdrups hus. Meråpent betyr at biblioteket er ubetjent, og bygningen stengt, men du kommer inn med UiO ansatt- eller studentkort.

Bildet kan inneholde: person, ansikt, hår, fotografi, ansiktsuttrykk.
Publisert 1. sep. 2020 09:00

I dag er det årsfest og UiOs 209-årsdag. Under markeringen i Aulaen mottar vinnerne av Utdanningsprisen, Forskningsprisen, Formidlingsprisen og Innovasjonsprisen for 2020, samt UiOs pris for yngre forskere sine diplomer.

Banner Marienlyst-undersøkelsen
Publisert 20. aug. 2020 13:40

En ny bydel på Marienlyst skal utvikles når NRK flytter. Alle som har tilknytning til området kan komme med innspill og delta i planprosessen. Ta del i utviklingen og svar på Marienlyst-undersøkelsen innen søndag 23. august.

Bildet kan inneholde: begivenhet, samfunnet, vår, tre, fritid.
Publisert 17. aug. 2020 19:58

Studiestart er godt i gang, og nå er også de aller fleste ansatte tilbake på jobb – enten hjemmefra eller på kontoret. UiO jobber for at høsten skal bli god for både studenter og ansatte, selv om smitteverntiltakene fortsatt vil prege arbeidshverdagen.

Frederikkeplassen med fontener.
Publisert 14. aug. 2020 15:16

I dag kom regjeringen med anbefaling om bruk av munnbind blant annet på kollektivreiser i Oslo og til og fra Oslo. Det anbefales også munnbind i spesielle situasjoner der det er nær kontakt med andre.