English version of this page

Utlysning av MSCA Postdoktor Master Class 2023

Styrk ditt eget forskningsmiljø med en MSCA postdoktor! Kjenner du til  knakende gode forskere? Send dem til oss!

HF ønsker å tiltrekke seg dyktige postdoktorkandidater fra utlandet gjennom Marie Skłodowska-Curie Actions Postdoctoral Fellowships-programmet (MSCA PF). Siden 2016 har HF blitt innvilget 37 slike prosjekter, og HF har rekorden for antall innvilgede MSCA PF ved hele UiO.

Vi fortsetter med Master Class også i 2023 - da for syvende gang.

Bildet kan inneholde: lilla, organisme, fiolett, font, væske.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_3057

Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) er en del av det europeiske forskningsprogrammet Horizon Europe, og gir lønns- og mobilitetsmidler for forskere som vil fremme sin karriere med et utenlandsopphold. Postdoctoral Fellowships er lønnsmidler og institusjonelle tilskudd til dyktige, kreative og mobile forskere. Midlene er tilgjengelige som et postdoktorstipend til forskere med en ph.d.-grad, og gis for opphold i og utenfor Europa. Søkere som ønsker seg til Norge kan ikke ha bodd, arbeidet eller studert m.m. her i mer enn 12 måneder de siste tre årene, regnet fra søknadsfristen. Utfyllende informasjon og kriterier blir annonsert på Horisont Europas nettsider.

Målet med HFs Master Class er å tilby støtte på et tidlig tidspunkt og hjelpe søkere med å utforme gode søknader.

Vi vil også i 2023 arrangere en MSCA Postdoktor Master Class, der vi inviterer aktuelle søkere til en digital samling. 

På bakgrunn av erfaringene fra tidligere runder, har vi samlingen i juni og vil ha et opplegg for å følge kandidatene tett frem mot søknadsfristen i september 2023.

Postdoctoral Fellowships handler om søkerens karriereutvikling, men også hva vertsinstitusjonen kan lære av søkeren, altså en toveis overføring av kunnskap. Søknadene er derfor et samarbeid mellom søker og faglig kontaktperson, og burde skrives i fellesskap. I etterkant av seminaret, forventes derfor de faglige kontaktpersonene å introdusere søkerne til institutt og relevant fagmiljø, og ta del i skrivingen av søknadene, sammen med instituttenes forskningsrådgivere.

Vi lyser ut plasser til samlingen i juni med følgende frister:

11. mai 2023: frist for nominering av kandidater til HF

1) Søkerens CV, 2) prosjekttittel og skisse over prosjektideen (maks én side) og 3) faglig kontaktpersons korte vurdering av hvorfor søkerens prosjekt er relevant for eget eller forskergruppens arbeid, sendes m.g.evensen@hf.uio.no innen 11. mai.

HF inviterer deltakere til webinaret, og deltakerne må kunne ta del 1. juni. 

Deltakerne må ha en ph.d. ved MSCAs søknadsfrist, 13. september.

I vurderingen av søkere kan instituttene se på søkerens faglige profil (målt gjennom  utdanning, publikasjoner, samarbeidsprosjekter, priser, viktige verv, internasjonal forskningsaktivitet m.m.); det foreslåtte prosjektets relevans for faglig kontaktperson og/eller forskergruppens pågående forskningsprosjekter; og prosjektideens originalitet og gjennomførbarhet. 

Vi minner også om at tidligere søkere til postdoktorstillinger som ikke nådde helt opp, kan være aktuelle kandidater.

1. juni 2023: MSCA Postdoktor Master Class, webinar

Webinaret vil ta for seg MSCA PF-utlysningen, søknadsprosedyrer og hvordan en søknad bør bygges opp. Endelig program sendes til deltakerne.

 

Arrangør

Forskningsseksjonen ved HF
Emneord: Marie Sklodowska-Curie actions, Mobilitet, Ekstern finansiering
Publisert 7. feb. 2023 14:53 - Sist endret 7. feb. 2023 14:53