Hvilke rom er omfattet av denne rutinen?
Denne rutinen omfatter alle rom hvor sluttsemesteret i Canvas er minst fem år siden.
Eksempel: Hvis sluttsemesteret på emnet er 2025 HØST blir Canvasrommet til emnet slettet like etter semesteret 2030 HØST er gjennomført, dvs januar 2031.
Se tidspunkt for sletting nedenfor for nærmere informasjon.
Hvilke rom er IKKE omfattet av denne rutinen?
- Rom hvor sluttsemesteret er mindre enn fem år siden
- Rom satt til Standardsemester i Canvas
Rom med Standardsemester fanges ikke av denne rutinen fordi mange av rommene er kullrom, studieprogramrom eller rom til ansattopplæring som er aktive over lengre tid. Enheten med ansvar for disse rommene har selv ansvar for å sette en sluttdato og etter hvert slette rommet når det ikke lenger er i bruk.
Varsel om sletting
Studieavdelingen sender e-postvarsel til fakultetskoordinatorer for Canvas én uke før rutinen for sletting settes i gang.
Det kommer ingen e-postvarsel til ansatte eller studenter på rommene før sletting settes i gang. Fakultetskoordinatoren har ansvar for å varsle sine brukere ved behov.
Tidspunkt for sletting
Gamle rom blir slettet etter at det tilsvarende semesteret fem år senere er gjennomført.
| Sluttsemester i Canvas: | Rommet blir automatisk slettet: |
|---|---|
| Standardsemester | Aldri |
| 2021 VÅR og SOM | Etter 2026 VÅR: august 2026 |
| 2021 HØST | Etter 2026 HØST: januar 2027 |
| 2022 VÅR og SOM | Etter 2027 VÅR: august 2027 |
| 2022 HØST | Etter 2027 HØST: januar 2028 |
| 2023 VÅR og SOM | Etter 2028 VÅR: august 2028 |
| 2023 HØST | Etter 2028 HØST: januar 2029 |
| 2024 VÅR og SOM | Etter 2029 VÅR: august 2029 |
| 2024 HØST | Etter 2029 HØST: januar 2030 |
| 2025 VÅR og SOM | Etter 2030 VÅR: august 2030 |
| 2025 HØST | Etter 2030 HØST: januar 2031 |
| 2026 VÅR og SOM | Etter 2031 VÅR: august 2031 |
| 2026 HØST | Etter 2031 HØST: januar 2032 |
| 2027 VÅR og SOM | Etter 2032 VÅR: august 2032 |
| 2027 HØST | Etter 2032 HØST: januar 2033 |
Eksporter innhold før rommet blir slettet
Rominnholdet blir ikke lagret før sletting og UiO har ingen backup eller sikkerhetskopi av innhold i slettede rom.
Hvis det er noe man vil ta vare på må brukeren eller enheten med ansvar for rommet sørge for å eksportere rominnholdet.
Informasjon til studenter om sletting av rom
Se egen nettside for studenter