Sletting av rom i Canvas

Manuell sletting av i rom Canvas skal bare gjøres under visse omstendigheter, ellers kan det føre til problemer i synkroniseringen av data fra FS. 

Automatisk slettet etter fem år

Canvasrom for emner slettes etter fem år. Hvis emnet ditt for eksempel startet og sluttet høsten 2025, vil rommet bli slettet etter høsten 2030.

Når er det greit for deg å slette et rom i Canvas?

Når du sletter et rom i Canvas blir rommet usynlig i romlisten, men det blir ikke fjernet. Dette fører til at et rom som har blitt slettet ikke kan overføres fra FS på nytt. Derfor skal du bare slette rom som

  • ikke skulle vært overført til Canvas i utgangspunktet, f.eks. for emner som ikke skal tilbys, eller
  • som du vet ikke skal brukes i Canvas dette semesteret, f.eks. for undervisningsaktiviteter som er overflødige eller avlyst.

Hvis Canvasrommet er overført med feil rommal fra FS, må du kryssliste seksjonen ut av rommet før du sletter det. 

Før du sletter rommet

Før du sletter rommet i Canvas, må du gjøre noen endringer i FS slik at rommet ikke blir forsøkt overført på nytt.

  • Dersom rommet og seksjonen ikke skal brukes, må du sørge for at det står Eksport LMS = N på undervisningsenheten eller undervisningsaktiviteten som rommet er knyttet til. 
  • Dersom rommet ikke skal brukes, men seksjonen er krysslistet inn i et annet Canvasrom, må du endre til rommalen ikke-rom på undervisningsenheten eller undervisningsaktiviteten som rommet er knyttet til. 

Slett rommet

Åpne rommets innstillinger og klikk på knappen Slett dette emnet i menyen til høyre. Deretter bekrefter du sletting.

Skjermbilde av slett-knappen i rominnstillinger i Canvas

Slettet ved feil?

Det er mulig å gjenopprette slettede rom. Ta kontakt med din fakultetskoordinator for hjelp.

 

Publisert 18. juni 2019 09:37 - Sist endret 6. okt. 2025 11:07