Oria: Sticky facets og annet smågodt

Mai-oppdateringen for Oria ble installert 14. juni. Dermed er det mulig å låse fasettavgrensninger enklere og mer effektivt enn før. Det er også forbedringer i databasesøket og for visning av tilknyttet beholdning.

Forbedring av sticky facets

Låsing av fasettavgrensninger/filtre for hele søkesesjonen har frem til nå vært tungvint og lite intuitivt. Funksjonaliteten rundt dette er nå blitt enklere og mer effektiv.

Aktive filtre vises fortsatt øverst i høyre kolonne. Aktive filtre er i utgangspunktet gyldige kun for det søket som allerede er utført, og forsvinner hvis søketermene i søkeboksen endres.

Bildet kan inneholde: tekst, linje, font, skjermbilde.

Tidligere har det kun vært mulig å låse ett og ett filter for videre søk ved å klikke på hengelåsen som vises når musepekeren holdes over den blå boksen.

Bildet kan inneholde: tekst, produkt, font, linje, diagram.

Nå finnes i tillegg muligheten "Husk alle filtre" nedenfor.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje.

Ved klikk på denne blir alle aktive filtre låst. Låste filtre blir markert med hengelås.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje.

Filtrene kan låses opp enkeltvis som før ved klikk på hengelåsen, og i tillegg finnes nå muligheten "Fjern alle filtre" nedenfor. Klikk på "Nytt søk" i toppmenyen nullstiller nå også alle fasettavgrensninger, inkludert låste, noe som ikke har vært tilfelle tidligere.

 

Lenking med låste filtre

Både fasettavgrensninger og låsing av disse markeres i URL'en. Låste fasetter er markert med lk. Dermed er det mulig å gjenbruke en URL som også bevarer de låste filtrene, f.eks. hvis man vil sende en søkelenke med spesifikke avgrensninger til en bruker for at vedkommende skal kunne søke videre med disse filtrene fortsatt aktive.

Eksempel:


https://bibsys-primo-sb.hosted.exlibrisgroup.com/primo-explore/search?
query=any,contains,modernis*%20literature&tab=default_tab&search_scope=default_scope
&vid=UBO&facet=tlevel,include,peer_reviewed,lk&facet=lang,include,eng,lk


 

Annet smågodt i mai-oppdateringen

  • Underkategorier i databaselisten
    Tidligere har man måttet klikke på den lille pilen til vestre for en kategori for at underkategorier skulle vises. Nå vil også klikk på selve kategorinavnet åpne underkategoriene, i tillegg til å søke etter og vise databasene i kategorien.
  • Tilknyttet beholdning
    Bedre muligheter for å skille ut (ev. skjule) tilknyttet beholdning under Finn og bestill. Tilknyttet beholdning er ofte til forvirring for sluttbruker. Oria-gruppen vil teste ut de nye mulighetene og endre oppsettet.
  • Stemmesøk
    Nå vises kun støttede språk, dvs. at nynorsk (som ikke fungerte) er fjernet.

 

Publisert 15. juni 2020 11:10 - Sist endret 15. juni 2020 11:28