Eksportere fra Outlook til pst-fil

Hvis du vil lage en egen sikkerhetskopi av viktige e-poster kan du eksportere dem fra Outlook til en pst-fil. Du kan f.eks. eksportere en mappe med alle undermapper, og så legge filen på et trygt sted.

Filen må eksporteres gjennom Outlook på en Windows-maskin.

Den eksporterte filen kan du importere inn i Outlook, og dette fungerer både på Windows og Mac. Du kan også importere filen til Gmail.

Det er bare e-post lagret lokalt på maskinen som eksporteres til PST-filen. Sjekk at Bufret Exchange-modus er slått på, og hvor mye e-post som er lastet ned lokalt.
Ved UiO er Bufret Exchange slått på som standard, og e-post fra de siste 12 månedene er lagret på maskinen din.

For å eksportere en mappe, går du først til Backstage-visningen.

1. Velg Open & Export på venstre side.

2. Velg så Import/Export.

import/export-knapp

3. Velg Export to a file.

eksportmeny

4. Velg Outlook Data File (.pst).

velg pst

5. Velg mappe, og om alle undermappene skal være med.

velg mapper

6. Velg hvor filen skal lagres. Ved lagring på hjemmeområdet ditt tas det backup av den.

velg plassering

7. Du vil få spørsmål om passord. Sørg heller for at filen ligger trygt, for et passord kan du ha glemt når du trenger det.

skriv inn passord

Sjekk om alt har kommet med før du legger filen på et sikkert sted.

Sjekk hva som er på pst-filen

Du kan åpne pst-filen i Outlook for å se hva som ligger der. I eksempelet her ligger filen på en minnepenn:

velg lagringssted

1. I Outlook går du til Backstage-visningen (File oppe til venstre) og velger Open & Export>Open Outlook Data File.

2. Velg pst-filen fra minnepennen.

3. Klikk på OK.

Helt nederst i mappevisningen ligger nå Outlook Data File og under den ligger mappen Privat med alle undermapper.

outlook data file menyvalg

4. Gå så inn i en mappe for å sjekke antall e-poster.

Søk i veiledningene
Publisert 13. des. 2018 13:47 - Sist endret 25. jan. 2024 14:28