English version of this page

Spam og søppelpost i Outlook

Hovedinnstillingene for spamfiltrering er like for alle brukere på UiO, uavhengig av hvilket e-postprogram de bruker. Innstillingene ligger i Brukerinfo. 

Les veiledning for spaminnstillinger i Brukerinfo.

Vi anbefaler ikke at du bruker Outlooks eget spamopplegg. Brukerne opplever ofte at legetim e-post blir stoppet, og at e-postadresser blir blokkert ved en feiltakelse.

Foruten å bruke spaminnstillingene i brukerinfo, kan du også lage egne spamfilter i Outlook eller OWA.

Outlooks ulike spaminnstillinger

Junk-funksjonalitet i Ribbon

Junk-menyen gir deg en rekke valg foruten å stanse søppelpost:

  • Blokker fremtidige e-post fra en avsender ved å velge Block Sender. Dette valget setter at e-post fra en bestemt e-postadresse alltid skal regnes som spam.
  • Alternativene Never Block Sender, Never Block Sender's Domain og Never Block this Group or Mailing List er for de tilfeller hvor e-post fra en person, en organisasjon eller mailingliste feilaktig blir tatt av Outlooks spam-filter. Disse valgene lar deg sette at disse e-postene aldri skal regnes som spam.
  • Nederst i Junk-menyen finner du Outlooks innstillinger for spam (Junk E-mail Options...).

Antispam-innstillinger i Outlook

Som utgangspunkt er følgende spam-innstillinger satt i Outlook:

  • Spam-beskyttelsen er satt til No Automatic Filtering, som betyr at Outlook bare tar e-post fra avsendere som du har blokkert og flytter disse e-postene til Junk E-mail-folderen.
  • Dersom du plages av spam som ikke UiOs sentrale spam-løsning fanger opp, kan du vurdere å sette spam-innstillingen til Low eller High. Det er da viktig at du sjekker spam-mappen din ofte for å fange opp meldinger som feilaktig går i fella.
  • Husk å markere at sendere av e-post som ikke er spam, skal legges til Safe Senders-listen.

Outlook: Junk E-mail Options

Vi anbefaler ikke at du huker av alternativet for Permanently delete suspected junk e-mail instead of moving it to the Junk E-mail folder. En automatisk sletting av e-post kan gjøre at du bryter forvaltningsrettslige regler for e-post som må besvares.

De to siste alternativene anbefaler vi aktivert:

  • Disable links and other functionality in phishing messages. (recommended)
  • Warn me about suspicious domain names in e-mail addresses. (recommended)
Publisert 25. okt. 2016 09:36 - Sist endret 5. juli 2021 09:38