Co-host - medvert i Zoom-møtet

I møter og forelesninger med mange deltagere kan det være nyttig å delegere ansvaret for ulike oppgaver. En medvert kan ta seg av det administrative mens du konsentrerer deg om å lede møtet eller forelesningen.

Hva kan en medvert gjøre?

Medverten kan administrere deltagere, starte/stoppe opptak av møtet, slå av og på mikrofonen til deltakere, starte eller stoppe video til deltakere, sette deltakere i fokus under møtet, eller bidra administrativt. Medverten kan også slippe inn deltakere fra venterom.

Du kan ha så mange deltakere med co-host-rolle du ønsker.

Deltakere som skal dele skjerm /vise presentasjon under møtet må være co-hosts.

Hva kan medverten ikke gjøre?

Merk at co-host-rollen har begrensede rettigheter sammenliknet med møteleder (host). En medvert kan ikke:

• Avslutte møtet for alle deltakere.
  • Gjør en annen deltaker til medvert
  • Starte Breakout Rooms eller flytte deltakere fra et Breakout Room til et annet. Medverter kan flytte seg selv mellom ulike Breakout Rooms.
  • Medvert kan heller ikke starte møtet. Hvis host (vert) trenger at noen andre skal kunne starte møtet, kan de tildele en alternative host-rolle når møtet blir opprettet.

Slik gjør du en møtedeltager til medvert

Når du avholder et møte i Zoom kan du gi co-host-rettigheter til utvalgte deltakere. Det er to måter å gjøre dette på. En måte er bevege musepekeren over videoruten til deltageren, klikke på de tre prikkene som dukker opp og velge Make co-host. Alternativt kan du åpne deltakerlisten, bevege musepekeren over navnet til vedkommende i deltakerlisten og trykke på More og deretter Make Co-Host:

Image may contain: Text, Product, Font, Line, Screenshot.

Trekke tilbake medvertrettighetene

Du kan også trekke tilbake co-host-rollen. Når du beveger musepekeren over navnet til deltageren velger du nå Withdraw co-host permission.

Image may contain: Text, Product, Font, Line, Logo.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 19. mars 2020 14:05 - Sist endret 13. feb. 2023 14:28