Opprette og holde et Zoom-webinar

Med UiO-Zoombruker kan du holde webinarerer for intill 500 santidige brukere.
For å holde et webinar med flere deltagere trenger du en tilleggslisens.
Søk om lisens ved å fylle ut nettskjema for bestilling av ekstralisenser og webinarlisens. Dette er noe som kan ta en stund å skaffe så vær ute i god tid!

Kom i gang

Gjøre om et møte til et webinar?

Har du allerede opprettet et møte, kan du gjøre møtet om til et webinar. Du slipper da å avlyse og opprette noe nytt. Det er også nyttig om du vil ha URL til webinaret før du har lisens. Da oppretter du bare et møte, og gjør det om til webinar etterpå.

Slik gjør du om et møte til et webinar

1. Åpne en nettleser, og gå til https://uio.zoom.us/.

2. Klikk på Sign in.

3. Når du er logget inn, klikker du på Meetings i menyen til venstre.

Bildet kan inneholde: tekst, produkt, skjermbilde, font, linje.

4. Klikk på møtet du vil gjøre om til webinar.

Møte i liste

5. Helt nederst på siden med innstillinger for møtet, finner du lenken Convert this Meeting to a Webinar. Klikk på lenken.

Bildet kan inneholde: tekst, linje, font, parallell, skjermbilde.

6. I vinduet som åpnes klikker du på OK for å bekrefte at du vil gjøre om møtet til et webinar.

Denne framgangsmåten krever at du allerede har opprettet et møte.

Opprett et webinar

Om du bruker webinarregistrering, kan du importere de som har registrert seg fra en CSV-fil slik at de får en bekreftelses-e-post. Les Zooms egen veiledning (på engelsk).

1. Start Zoom. Klikk på profilbildet ditt/initialene dine øverst til høyre.

Bildet kan inneholde: tekst, datamaskinikon, produkt, font, nettside.

2. Velg My Profile eller Change my picture

Dette er for å åpne profilsiden din på zoom.us i nettleseren din. Hva det heter hos deg avhenger av om du har lagt til et profilbilde eller ikke.

3. Velg Webinars og så Schedule a Webinar

Bildet kan inneholde: tekst, produkt, font, skjermbilde, nettside.

Bildet kan inneholde: tekst, produkt, font, nettside, skjermbilde.

4. Fyll ut feltene med nødvendig informasjon

• Title - tittelen på webinaret
  • Description - beskriv hva webinaret handler om.
  • Date - dato for webinaret. Klikk på den røde firkanten.
  • Time - fyll ut når webinaret starter
  • Duration - varighet for webinaret
  • Video:
    • Host: On skrur på kameraet ditt når webinaret starter. Hvis du lar den stå på Off kan du fremdeles skru det på og av i løpet av webinaret.
    • Panelist: Gjelder samme som for host, om du har paneldeltakere på webinaret. Disse kan også importeres via en csv-fil. Se Zoom sin dok (Engelsk)
  • Webinar Options
    • Q&A - Klikk denne hvis du vil at deltakerne skal kunne stille spørsmål under webinaret.
    • Record the webinar automatically: Les vår veiledning om opptak og lagringsplass.
    • Enable HD video for screen shared video. Dette kan velges hvis det trengs høy oppløning på delt innhold. (Krever en del mer av deltageres og tilskueres nettlinjer)
    • Enable HD video for attendees. Dette kan velges hvis det trengs høy oppløning på kameravideoen av deltageren. (Krever en del mer av deltageres og tilskueres nettlinjer)
      Denne kan også låses til 1080p, som stiller større krav en den lavere HD graden.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, parallell, skjermbilde.

5. Klikk Save

Når du klikker på Save får du et nytt sett med valg nederst på siden.

• Invitations:
    • Klikk på Copy the invitation. Du kan distribuere denne som du ønsker, f.eks via e-post, Vortex, Canvas osv.
  • Polls:
    Trenger du avstemninger? Lag det nå og du kan bruke det under webinaret.

Bildet kan inneholde: tekst, hvit, font, linje, produkt.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, nettside, skjermbilde.

Start webinaret

Du kan starte webinaret fra appen på din enhet eller på profilsiden i nettleseren din.

1. Klikk på Start

Bildet kan inneholde: tekst, produkt, datamaskinikon, nettside, font.

Hvis du ikke har valgt at du skal ha en practice-sessoin starter nå Webinaret på samme måte som vanlige møter

2. Velg Share presentation for å starte visningen av presantasjonen

3.  Har du satt opp med practice-session er det kun åpnet for (co-)hoster og panelister til du klikker på Start webinar for å faktisk starte webinaret.

bilde av kanppen som starter webinaret fra practice settingen

4. Dette kan skje under webinaret

• Deltakerne rekker opp hånda. Under sesjonen kan deltakerne få muligheten til å rekke opp hånda. Det kan være lurt å informere deltakerne om hvordan du vil respondere på dette under webinaret. Du vil få et varsel om dette på skjermen din.
    • Klikk på Participants på menyen for å se hvilke deltakere som rekker opp hendene.
    • Klikk Unmute så de kan stille spørsmålet sitt, og knappen More for:
      • Chat with participants
      • Promote to panelist
      • Remove
      • Lower hand
      • Disable talking

Image may contain: Text, Product, Font, Screenshot, Technology.

• Q&A
    Klikk på Q&A for å se spørsmål fra deltakerne. Du kan svare live på webinaret eller skrive inn svaret ditt.
Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, skjermbilde, teknologi.
Skjermdump av hvordan Q&A ser ut på et webinar for arrangøren
  • Webinar chat

Du kan chatte med paneldeltakerne på webinaret eller alle deltakerne.

Image may contain: Text, Red, Font, Screenshot, Line.

Avslutte webinaret

Når du er ferdig, klikk End meeting og Zoom starter å konvertere opptaket.

Rapporter fra webinaret

Husk at om du skal ta ut rapporter om et webinar, må du gjøre det før lisensen trekkes tilbake. Etter at lisensen er trukket tilbake, er det ikke mulig å generere eller hente ut rapporter.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 15. mars 2020 14:03 - Sist endret 6. mai 2024 14:10