Waiting room - bruk Zoom-venterommet

Om venterom er slått på for et møte, kommer ikke deltakerne direkte inn, men må vente på at verten slipper dem inn.

Hvorfor venterom?

Dette er ofte et sikkerhetstiltak, fordi det er svært effektivt for å hindre såkalt Zoom-bombing. Venterom kan også brukes der et møte har flere deler, og enkelte inviterte kun skal være med på en del av møtet. Da kan deltakere få beskjed om å komme til møtet til et omtrentlig klokkeslett, og deretter bli sluppet inn når saken de skal delta på, kommer opp.

Opprette og slippe inn

Du aktiverer venterommet i planleggingsvinduet når du oppretter møtet, ganske enkelt ved å sjekke at alternativet Enable Waiting Room er valgt under Advanced Options. Les mer om valgene i planleggingsvinduet. Når møtet begynner, slipper hvert eller medvert deltakere inn fra venterommet. De blir varslet når det er noen på venterommet, og kan også åpne en chat med de som venter hvis det er noen de ikke er sikre på.

  • Bilde som viser hvilken knapp møteleder skal klikke på for å slippe inn deltakere fra venterommetKlikk på Admit for å slippe noen inn
  • Klikk på Remove for å fjerne uønskede fra venterommet uten å slippe dem inn 
  • Klikk på Message for å sende en beskjed til alle i venterommet. 

Les mer om venterom på Zooms nettsted. Hvis dette er første gang du bruker venterom, kan du prøve det ut i et testmøte med en kollega først.  

Hindre uønskede deltakere

Enkelte uvedkommende prøver av og til å komme seg inn i Zoom-møter for å dele eller vise uønsket materiale (Zoom-bombing). De kan prøve selv, eller de kan sette opp automatiserte prosesser (roboter) som prøver for dem. Disse blir typisk fanget i venterom. 

Se på navnene til de som venter. Er det ekte navn? Er det de du har invitert til møtet? Om du er usikker, kan du i Zoom sende en chat-melding til alle som venter, og be dem om å fortelle hvem de er. Deretter kan du slippe inn de som svarer. En robot kan ikke svare på slike meldinger, så her kan du sile den ut. 

UiO-brukere kommer rett inn

I noen tilfeller er venterommet satt opp slik at alle som er logget inn på UiO-Zoom, kommer inn direkte, og de som ikke er logget inn, må vente. Om du har den innstillingen i ditt venterom, kan du sende en melding til de som er i venterommet, om at hvis de er UiO-studenter eller -ansatte, så bør de bruke UiO-Zoom. Send gjerne med lenke til info om hvordan de kan kontrollere innlogging og logge inn på riktig måte.

Alle på UiO bør uansett alltid benytte Zoom med UiO-innlogging, der personvern og sikkerhet er bedre enn i gratisversjonen av Zoom, og UiO har gjort sentrale innstillinger for å bedre sikkerheten ytterligere.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 26. juni 2020 15:53 - Sist endret 20. apr. 2022 13:56