Host, co-host, alternative host og UiO-ekstern host

Host (vert/møteleder)

Alle møter/forelesninger/arrangementer i Zoom må ha en host (vert/møteleder). Det er den som kaller inn som er host.

Host har en del plikter og rettigheter de andre møtedeltakerne ikke har. Host kan blant annet gjøre andre til host eller co-host, slippe inn fra venterom, dele skjerm / vise presentasjon og slå av/på lyd og video for deltakerne. Host er også den eneste som kan avslutte et møte for alle deltakere.

Co-host (med-vert/assisterende møteleder)

Om du skal ha et større møte/forelesning/arrangement, bør du vurdere om du vil utnevne én eller flere co-hosts. En co-host hjelper til på møtet og kan blant annet følge med på chat og hvem som ber om ordet, samt eventuelt slippe inn deltakere fra venterom. Avtal med den eller de du vil ha som co-hosts på forhånd. Når møtet et i gang, er det enkelt å gjøre deltakere til co-hosts.

Alternative host

Om du kaller inn til et møte du selv ikke skal være med på, eller du er usikker på om du rekker å åpne møtet eller annet som kan forårsake at du ikke er i møtet når deltakerene kommer, kan du legge inn en Alternative host for møtet.

Du legger inn Alternative host i innstillingene når du kaller inn. Valget ligger under Advanced options. I feltet for Alternative host skriver du inn brukernavnet til den du vil at skal være Alternative host, etterfulgt av @uio.no (eksempel: brukernavn@uio.no. Ikke e-postadressen) Kun UiO-brukere kan være Alternative host.

UiO-ekstern host / gjesteforeleser som host

Av sikkerhetshensyn ønsker UiO at forelesninger og møter holdes i UiO-Zoom. Dette er en lisensiert fullversjon av Zoom der personvern og sikkerhet er bedre enn i gratisversjonen av Zoom, og UiO har gjort sentrale innstillinger for å bedre sikkerheten ytterligere. UiO-eksterne, for eksempel gjesteforelesere og andre, kan likevel ha Host-rollen i møtet/forelesningen.

Publisert 26. juni 2020 15:18 - Sist endret 10. aug. 2020 15:01