Finn ut om du bruker fullversjonen av Zoom (UiO-Zoom)

Alle studenter og ansatte på UiO har lisens til å bruke fullversjonen av Zoom, der personvern og sikkerhet er bedre enn i gratisversjonen av Zoom, og UiO har gjort sentrale innstillinger for å bedre sikkerheten ytterligere. Det er viktig at alle på UiO installerer Zoom og logger inn med UiO brukernavn og passord.

Slik finner du ut om du bruker UiO-Zoom:

Bilde av zoom-ikonet

1. Åpne Zoom. Zoom er et program som ligger sammen med andre programmer på enheten din. Symbolet/ikonet til Zoom er rundt og blått, og har bilde av et kamera:

2. Klikk på profilknappen helt øverst til høyre i Zoom-vinduet som åpner seg. Profilknappen kan være merket med initialene dine, eller ha et bilde av deg, om du har lagt inn bilde.

Bildet kan inneholde: tekst, font, skjermbilde, logo, datamaskinikon.

3. Når du har klikket på profilknappen, åpnes en meny. Kontroller informasjonen øverst i menyen. Hvis du er logget inn med UiO-brukernavn og passord, vises ordet LICENSED sammen med navnet ditt, og brukernavnet ditt etterfulgt av @uio.no vises under. Om dette vises, slik du ser på bildet, er du logget inn riktig og du kan fortsette å bruke Zoom.

Viser Licensed ved siden av uio-epost i Zoom

Hvis noe annet vises øverst i menyen, er du ikke logget inn i fullversjonen av Zoom med UiO-brukernavn og passord. Da velger du Sign out nederst i menyen, og logger inn på riktig måte.

Publisert 22. apr. 2020 12:08 - Sist endret 19. aug. 2020 08:45