English version of this page

Finn ut om du bruker fullversjonen av Zoom (UiO-Zoom)

Alle studenter og ansatte på UiO har lisens til å bruke fullversjonen av Zoom. Her ser du hvordan du finner ut om du bruker riktig versjon.

Alle studenter og ansatte på UiO har lisens til å bruke fullversjonen av Zoom, der personvern og sikkerhet er bedre enn i gratisversjonen av Zoom, og UiO har gjort sentrale innstillinger for å bedre sikkerheten ytterligere. Det er viktig at alle på UiO installerer Zoom og logger inn med UiO brukernavn og passord.

Slik finner du ut om du bruker UiO-Zoom

Bilde av zoom-ikonet

1. Åpne Zoom og logg inn med UiO-brukeren din. Zoom er et program som ligger sammen med andre programmer på enheten din. Symbolet/ikonet til Zoom er rundt og blått, og har bilde av et kamera:

2. Klikk på profilknappen helt øverst til høyre i Zoom-vinduet som åpner seg. Profilknappen kan være merket med initialene dine, eller ha et bilde av deg, om du har lagt inn bilde.

Bildet kan inneholde: tekst, font, skjermbilde, logo, datamaskinikon.

3. Når du har klikket på profilknappen, åpnes en meny. Kontroller informasjonen øverst i menyen. Hvis du er logget inn med UiO-brukernavn og passord, vises ordet ON-PREM eller LICENSED sammen med navnet ditt, og brukernavnet ditt etterfulgt av @uio.no vises under. Om dette vises, slik du ser på bildet, er du logget inn riktig og du kan fortsette å bruke Zoom.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, nettside, skjermbilde.

 

Hvis noe annet vises øverst i menyen, er du ikke logget inn i fullversjonen av Zoom med UiO-brukernavn og passord. Da velger du Sign out nederst i menyen, og logger inn med UiO-brukernavn og passord.

 

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 22. apr. 2020 12:08 - Sist endret 7. okt. 2021 15:03