Fjernkontroll i Zoom til bruk i support

Zoom kan la en deltaker i et møte be om å få kontroll over en delt skjerm. Denne funksjonaliteten har begrenset støtte under Linux.

Personen som oppretter møtet må skru på Remote Control i møtekonfigurasjonen før møtet starter.

For å bruke fjernkontrollfunksjonaliteten må deltakeren som trenger støtte, dele skjermen sin. Alt som blir gjort via fjernkontrollen vil være synlig for alle møtedeltakerne, med unntak av dialogvinduer som eskalerer brukerrettighetene på systemet, som kun er synlige for den som deler skjermen. Fjernstyringen er også begrenset til enten hele skjermen eller et spesifikt programvindu.

Hvem som kontrollerer den delte skjermen bestemmes utfra hvem som sist klikket i den. For å forsikre seg om at man tar tilbake kontrollen på Windows så kan man trykke CTRL+ALT+DEL og velge Sign out. På Mac kan du skru av maskinen din etter å ha trykket CTRL+CMD+Q.

Be om fjernkontroll

For å be om fjernkontroll fra en deltaker som deler skjermen sin, gjør du slik:

1. Klikk på View Options ved siden av det grønne området øverst.
    Image may contain: Text, Font.
  2. Klikk på Request Remote Control, og klikk på Request for å bekrefte valget.
    Request-knapp
    Deltakeren som deler skjermen vil nå få en dialogboks hvor de vil måtte klikke på Approve for å godkjenne ønsket og gi fjernkontroll til støttepersonalet.
    Approve-knapp
  3. Klikk inne i den delte skjermen for å ta kontroll over deltakerens skjerm.
    Når fjernkontroll er aktiv vil statusfeltet på toppen av skjermen lyse gult.
  4. For å stoppe fjernkontrollen klikker du på View Options og velger Give Up Remote Control fra nedtrekksmenyen.
    Image may contain: Text, Font, Product, Technology.

Gi fjernkontroll

For å gi fjernkontroll til en annen deltaker for din delte skjerm, gjør som følger:

1. Klikk på Remote Control og velg deltakeren du ønsker å gi kontrollen til.
    Image may contain: Text, Font, Technology, Screenshot, Icon.
    Deltakeren vil måtte klikke i den delte skjermen for å ta over kontrollen.
  2. For å ta tilbake kontrollen, klikk hvor som helst i den delte skjermen.
    Den andre deltakeren kan ta tilbake kontrollen igjen ved å klikke i den delte skjermen.
  3. For å stoppe fjernkontroll klikk på Remote Controlled øverst og velg Abort Control.
    Image may contain: Green, Text, Font, Screenshot, Technology.
    Du kan også klikke på Stop Share. Dette vil ikke bare stoppe Remote Control, men også slutte å dele skjermen.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 8. apr. 2020 01:49 - Sist endret 8. mai 2022 21:34