Registrering for deltakelse

En funksjon som øker sikkerheten og som gjør det enkelt å vite hvem som var med på en forelesning eller et møte, er å få deltakerne til å registrere seg før de kommer inn i møtet. Om det er snakk om en åpen forelesning eller et arrangement det URL er spredt bredt, kan det være lurt å bruke registrering for å hindre uønskede deltakere og zoombombing fra automatiserte prosesser (roboter).

Slik setter du opp registrering:

1. Opprett møtet du vil ha registrering for, på vanlig måte.

2. Gå til uio.zoom.us/. Klikk på Sign in, og logg inn med Feide (vanlig UiO-brukernavn og passord).

3. Klikk på Meetings i menyen til venstre i vinduet. Møtene du har opprettet, vises i en liste. Klikk på møtenavnet (under Topic), og møteinnstillingene åpner seg.

4. Rull til helt nederst, og klikk på Edit this meeting-knappen, ved siden av Start this meeting. Nå kan du endre og redigere innstillingene for møtet.

• Merk avkrysningsruten for Required ved siden av innstillingen Registration.

5. Rull helt ned igjen, og klikk på Save. Nå ser du en oppføring på siden som heter Registration link. Det er denne du kopierer og distribuerer til deltakerne. Nederst på siden kommer det også opp andre innstillinger for registreringen, mulighet til å se hvem som har registrert seg, samt mulighet for Branding med banner eller logo på siden de inviterte registrerer seg på.

Publisert 29. juni 2020 16:33 - Sist endret 29. juni 2020 16:34