Installer Zoom, og logg inn

VIKTIG FOR SIKKERHETEN: Logg inn med UiO-brukernavn og passord i Zoom.

Alle studenter og ansatte på UiO har lisens til å bruke fullversjonen av Zoom, der personvern og sikkerhet er bedre enn i gratisversjonen av Zoom, og UiO har gjort sentrale innstillinger for å bedre sikkerheten ytterligere. Det er viktig at alle på UiO installerer Zoom og logger inn med UiO brukernavn og passord slik vi beskriver her. Har du alllerede Zoom og er usikker på om du bruker fullversjonen og er logget inn som UiO-bruker, kan du kontrollere det.

1. Installer Zoom

Ikke bruk gratisversjonen eller web-versjonen av Zoom. Av sikkerhetshensyn skal UiO-brukere installere Zoom og logge inn med UiO-brukernavn og passord.

Du kan installere og logge inn i Zoom på flere datamaskiner/enheter. Installer Zoom på maskinen du bruker. Ikke bruk Zoom gjennom Windows Remote Desktop eller tilsvarende. Det kan gi dårlig kvalitet.

Videoveiledning for installering og innlogging

Se denne videoen for å få en rask oversikt over installering og innlogging.

Last ned mediefil

Installer på datamaskin

UiO-driftet maskin?

På datamaskiner som er driftet av UiO, er Zoom automatisk installert. Hvis du har en UiO-driftet maskin og ikke finner Zoom , kontakter du Lokal IT.

Private maskiner

1. Gå til Zoom Download Center, og last ned "Zoom Client for Meetings".

2. Når nedlastingen er ferdig, finner du "ZoomInstaller"-filen (eller tilsvarenede) som ble lastet ned, og dobbeltklikker på den for å starte installeringen.

3. Følg veiledningen som vises på skjermen din for å fullføre installeringen.

Telefoner / nettbrett / annet utstyr

Last ned appen "Zoom Cloud Meetings" fra AppStore for iOS-enheter og fra Google Play for Android.

2. Logg inn med UiO-brukerkontoen din

1. Start Zoom. Første gang du gjør det, blir du bedt om å logge inn. Ikke fyll ut feltene for e-post eller passord.
  2. Klikk på  "Sign in with SSO".

Select "Sign in with SSO" to use your UiO account.

3. Du blir spurt om "company domain". Står det ikke uio i feltet, skriver du det og klikker på "Continue".

Sign in with company domain

4. Nettleseren din skal nå åpne FEIDE-innlogging og be deg om å logge inn. Logg inn med vanlig UiO-brukernavn og -passord.  Etter dette vil nettleseren din sende deg til Zoom og du vil bli bedt om tillatelse til å starte Zoom-appen. Sånn – nå er du innlogget og klar til å begynne.

Signed in to Zoom

Videre lesing

Publisert 14. mars 2020 12:04 - Sist endret 30. juni 2020 13:39