Teste lyd og bilde i Zoom

Før du blir med i et møte eller en forelesning første gang, eller når du har nytt utstyr koblet til, er det lurt å prøve ut at alt virker som det skal.

Slik tester du lyd og bilde:

1. Åpne Zoom

Klikk på New Meeting i Home-fanen

new meeting-fanen

2. Test av kamera

Er vinduet svart, har du enten ikke kamera, eller det er problemer med kameraet. Kontroller eventuelle tilkoblinger, og prøv på nytt. Så lenge lyden virker kan du være med i møter og forelesninger. Ved problemer kan du kontakte support.

For å teste lyden, bruker du dialogen som åpnes sammen med Zoom-vinduet. Dialogen ser slik ut, og du klikker på Test Speaker and Microphone

test speaker and microphone-knapp

3. Test av lyd

Zoom spiller nå en testlyd. Ha på deg hodetelefonene eller sørg for at høyttaler er slått på. Om du hører testlyden, klikker du på Yes og går videre.

Om du ikke hører en ringetone, klikker du på No. Da skifter valget av lydenhet i lokalmenyen til Speaker 1, og testlyden spilles av igjen.

Prøv å velge andre enheter fra menyen eller klikk på No til du hører testlyden.

Når du hører testlyden klikker du på Yes og går videre.

Om du ikke får høre en testlyd i det hele tatt, er noe galt og du kan kontakte support.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, parallell.

4. Test mikrofonen

Når du har klikket Yes for lyd fra hodetelefoner eller høyttaler, går du videre til å teste mikrofonen i neste dialog som dukker opp. Si en kort setning. Om mikrofonen virker, skal du høre det du selv spilt av. Klikk på Yes og gå videre.

Om du ikke hører noe, klikker du på No. Da skifter valget av lydenhet i lokalmenyen Microphone 1, og og du sier testsetningen din på nytt.

Prøv å velge andre enheter fra menyen eller klikk på No til du hører det du selv sier.

Om du ikke får til å høre testsetningen din, vil ikke andre i møtet høre det du sier. Er det et lite møte du skal delta aktivt i, er dette et kritisk problem og du kan kontakte support. Om du skal delta på en forelesning eller et arrangement der du bare skal lytte, er det ikke så farlig, men det er greit å få det fikset.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, parallell.

5. Join with computer audio

Når du har testet og gjort innstillinger slik at du både hører og blir hørt, kommer denne oppsummeringen opp, og du klikker på Join with computer audio. Kommer det opp en dialog til, klikker du på Join with computer audio også der, og du er inne i møtet.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje.

Om du har gjort dette i et testmøte, lukker du Zoom og er klar når det virkelige møtet begynner. Du får også alltid opp mulighet til å teste lyd når du går inn i et møte. Det er greit å teste lyd da, men om du oppdager problemer som ikke lar seg løse ved å velge en annen enhet du allerede har, er det mulig at du ikke kan delta på møtet. Det lønner seg ofte å teste i forkant, særlig om du har nytt utstyr.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 24. juni 2020 12:51 - Sist endret 8. okt. 2021 09:39