English version of this page

Bruk Zoom-webinar

Webinar foretrekkes ofte til store, åpne arrangementer siden de trenger høyere grad av sikkerhet og har lavere krav til interaktivitet.

Møte eller webinar

 I Zoom finnes det to møteformer: Møte og Webinar.

  • Møter er designet for samarbeid der alle deltakere kan skjermdele, snakke sammen, og se hvem andre som er med. Møter kan også deles inn i grupper, eller breakout rooms, for diskusjoner og gruppearbeid. Alle ved UiO har lisens for å gjennomføre møter med opptil 300 deltagere. Det er også mulig å søke om lisens for 500 deltagere. Skal du ha så store møter, bør du være nøye med sikkerhetsinnstillingene for å unngå Zoom-bombing og uønskede deltakere .
  • Webinarer er designet slik at verten og eventuelle utpekte paneldeltakere kan dele video, lyd og skjerm. Deltagerne er anonyme for hverandre, og ser og lytter til verten og eventuelle paneldeltakere. Samhandlingen er begrenset til skriftlig spørsmål og svar-tjeneste, chat og mulighet til å svare på meningsmålinger (polling). Verten kan gi enkeltdeltakere mulighet til å snakke om de ber om ordet ved å rekke opp hånda, men deltakerne kan ikke styre dette selv. Deltakere kan heller ikke endre navnet sitt.

Les mer om forskjeller mellom møte og webinar + de ulike funksjonene og mulighetene i webinarer i Zooms hjelpsenter.

Slik bruker du et webinar

Se veiledningene våre om hvordan du bruker webinarer:

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 15. mars 2020 14:03 - Sist endret 9. mai 2022 15:15