Nyhetsbrev 2 i 2024: Kandidatnummerering

Feltet 'Samme kandidatnr' i Vurderingskombinasjon samlebilde blir ikke fjernet. 

Feltet 'Samme kandidatnr' 

For en stund tilbake ba vi om innspill på feltet Samme kandidatnr i vurderingskombinasjon samlebilde i FS på bakgrunn av at Sikt ønsket å fjerne dette feltet.

Flere institusjoner inkludert UiO svarte at vi er avhengig av dette feltet, så Sikt har kommet fram til at feltet ikke blir fjernet. 

 

Kandidatnummergrupper

I veiledningen om kandidatnummereringen er det lagt til et avsnitt om kandidatnummergrupper. For vurderingsordninger med underliggende kombinasjoner (deleksamener) henger feltet 'Samme kandidatnr' sammen med kandidatnummergrupper. 

På ordninger med underliggende kombinasjoner der det øverste nivået har Samme kandidatnr=J vil alle delene få samme kandidatnummergruppe, det vil si at kandiatnummertype og eventuelt startnummer blir likt og kandidatene får samme kandidatnummer på alle delene. Mens på ordninger med underliggende kombinasjoner der det øverste nivået har Samme kandidatnr=N kan man sette ulike kandnrtyper på delene og kandidatene vil få ulike kandidatnummer på de ulike delene.

Kandidatnummergruppene oppdateres ikke fortløpende ved endringer i vurderingskombinasjonen, men ved kjøring av rutinen FS550.002 eller ved å trykke på knappen ‘Nummerer knr-grupper’ i Vurderingskombinasjon samlebilde (nederst til høyre).

Vær derfor oppmerksom på at kandidatnummergruppene som framvises i vurderingskombinasjonen viser nummergruppene slik disse var ved sist kjøring av FS550.002 eller sist man trykket på ‘Nummerer knr-grupper’. 

Siden kandidatnummergruppene blir oppdatert når man kjører nummeringsrutinen er ikke kandidatnummergrupper noe man trenger å tenke på, det er greit å være klar over at det kan vises feil gruppenr i Vurderingskombinasjon samlebilde hvis man har gjort endringer, men ikke har kjørt rutinen ennå. 

Denne veiledningen er oppdatert: Kandidatnummerering

Publisert 13. mars 2024 15:45 - Sist endret 13. mars 2024 15:45