Breakout Rooms - grupperom i Zoom

Breakout Rooms lar en møteleder dele et møte i flere grupperom. Du kan så samle alle i fellesmøtet igjen.

Instruksjonsvideo for hvordan opprette og bruke Breakout rooms i Zoom (engelsk tale)
Video med engelsk tale

De som er i et grupperom kan ikke samhandle med møtelederen, med mindre hen er i det aktuelle rommet. Hvis deltakernes lyd eller video er dempet av møteleder før de blir sendt inn i et grupperom vil muligheten for å fjerne dempingen falle bort. Derfor er det lurt å ha en assisterende møteleder (co-host) i hvert av rommene som brukes, eller fjerne dempingen før deltakerne blir sendt inn i rommene. Møteleder kan hoppe mellom grupperom.

• Zoom-klienten på Linux har noen ganger problemer med lyden når man går inn i et breakout room eller når man returnerer til hovedrommet. Dette kan vanligvis fikses enkelt ved å velge en annen lydkilde og tilbake igjen.

Opprette grupperom

Når du har startet et møte kan du opprette grupperom for deltakerne. Klikk på Breakout Rooms-knappen i bunnmenyen. Bilde som viser hvor man finner Breakout Rooms knappen i bunnlinjen i Zoom

Hvis du ikke kan se Breakout Rooms-knappen, kan det bety at du ikke er logget på UiO-Zoom. Følg påloggingsinstruksjonene for å få tilgang til fullversjonen i UiO-zoom.

Det kan også bety at Breakout Rooms er deaktivert i innstillingene. Gå til Zoom-innstillinger og se etter Breakout Rooms under In Meeting (Advanced). Forsikre deg om at boksen med beskrivelsen Allow host to assign participants to breakout rooms when scheduling er krysset av.

Etter at du har gjort dette, vises et pop-up-vindu der du kan velge hvor mange rom du vil opprette og hvordan du vil at deltakerne skal fordeles på de forskjellige rommene. Du har tre alternativer:

1. Assign automatically: Deltakerne blir fordelt jevnt i rommene du oppretter.
  2. Assign manually: Du velger manuelt hvilke rom hver deltaker blir tildelt.
  3. Let participants choose room: Deltagerne kan fritt flytte seg mellom ulike rom, også hovedrommet.

valgmeny breakout rooms

Du kan også dele inn deltakerne i grupperom på forhånd.

Prekonfigurering av grupperom kan enten gjøres i web-portalen, eller i Canvas. Du kan skrive inn navn eller importere en komma-separert fil (CSV). Har du gruppeinndelling i Canvas som skal brukes til Breakout Rooms i Zoom, kan du eksportere til kommaseparert fil og importere i Zoom. Les om eksport til Breakout Rooms fra Canvas. Les mer om import av CSV-fil her.  Etter at du har gjort dette klikker du på Create Rooms.

Du har nå opprettet grupperom, men de starter ikke automatisk. Dette betyr at deltakerne ikke blir flyttet til rommene før du aktivt åpner rommet. Før du åpner rommene, har du muligheten til å endre noen innstillinger, manuelt tildele deltakere og tilpasse rommet.

Tilpasse grupperom

Alternativer

Før du åpner grupperommene er det flere alternativer tilgjengelig for rommene. Klikk på Options-knappen i nedre venstre hjørne og kryss av for det du ønsker for rommet.

Bildet kan inneholde: tekst, font, nettside, skjermbilde, linje.

• Flytt alle deltakere automatisk inn i breakout-rommene: Hvis dette alternativet er merket av, vil alle deltakerne automatisk bli sendt til deres tildelte rom når du åpner alle rom. Hvis dette alternativet er slått av, må deltakerne klikke på Join for å få tilgang til de tildelte grupperommene når du åpner alle rom.
  • Tillat deltakerne å velge rom: Hvis dette er valgt kan deltagerne selv velge hvilket rom de skal være i og bytte selv.
  • Tillat deltakerne å når som helst kunne gå tilbake til hovedrommet: Hvis dette alternativet er krysset av, kan deltakerne når som helst komme tilbake til hovedrommet. Hvis denne er slått av, må de som deltar vente til møteleder lukker rommene.

• Breakout rooms stenger automatisk etter x antall minutter: Hvis dette alternativet er merket av, lukkes rommene automatisk etter den gitte tiden du gir.

• Gi meg beskjed når tiden er ute: Hvis dette alternativet er krysset av vil du som vert få en melding når tiden du satt opp er over.

• Nedtelling etter lukking av pauserom: Dette alternativet stiller inn en timer når du lukker grupperommene. Deltakerne vil bli varslet og se en tidtaker på skjermen sin for så å bli sendt tilbake til hovedrommet når tiden er ute.

Gi nytt navn til et rom

Når du oppretter grupperom, vil de få et generisk navn som "Breakout room 1".

Hvis du holder musepekeren over navnet får du muligheten til å gi det nytt navn. Klikk på Rename, skriv inn ønsket navn og klikk yes.

Bildet kan inneholde: tekst, font, skjermbilde, teknologi, nettside.

Åpne grupperommene

Trykk på Open all Rooms -knappen. Alle deltakerne vil da bli bedt om å flytte til sine tildelte rom.

Veiledning av hvordan man oppretter breakout rooms

Etter å ha klikket på Open all Rooms vil statuslinjen øverst nå vise Breakout Rooms - In Progress.

Viser hvordan breakout room dialogen oppfører seg før ferdigstilling

Etter at du har åpnet rommene

Sende melding til alle deltakerne

Når rommene er åpne og deltakerne har blitt med i sine tildelte rom, kan du som møteleder sende en melding til alle hvis du vil. Gjør følgende for å sende en melding:

1. Klikk på knappen Broadcast a message to all i nedre venstre hjørne.

2. Skriv meldingen du vil sende, opptil 140 tegn.

3. Klikk Broadcast.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, skjermbilde, teknologi.

Bevegelse mellom rommene

Vert og medverter kan bevege seg mellom rommene. Medvertene (co-host) må oppnevnes før rommene blir aktivert i møtet. For å flytte tilbake til hovedmøtet trykker man på Leave Breakout Room. Vær dog klar over at dette valget er lokalisert på samme sted som Leave eller End Meeting, så påse at man kun trykker en gang.

Lukke rommene

For å lukke breakout rooms, klikk på Close All Rooms -knappen i nedre høyre hjørne.

Bildet kan inneholde: tekst, font, skjermbilde, teknologi, multimedia.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 23. mars 2020 14:49 - Sist endret 7. okt. 2021 14:43