FS-møte 19. oktober 2015

Frist for saker og ønsker var 9. oktober ved e-post til fshjelp

Tilstede: MN, OD, SV og JUS, samt AF

Saker

  1. Utviklingsønske 13/2015: Utvekslingsmodulen: Erasmus-koden som Vis valg i FS-rapport 270.001 Utvekslingsperson (AF/SOT).
    Referat: AF sender ønsket til FSAT.
  2. Utviklingsønske 14/2015: Opptak til UIOMASTER: Utvide antall tegn i kommentarfeltet i bildet Grunnutd. (AF/SOT).
    Referat: AF sender ønsket til FSAT.
  3. Utviklingsønske 15/2015: Forbedringer rundt oppretting og kopiering av und.enhet og -aktivitet
    Referat: AF sender ønskene til FSAT.
  4. Studentweb3 i mars 2016. Forberedelser. Ønsker fakultetene fakultetsvis fremvisning?
    Referat: Vi planlegger fortsatt å kunne gå over til Studentweb3 i mars 2016. Fakultetene ønsker fakultetsvis fremvisnings i februar, med studie- og ph.d.-nivået samtidig. OD med MED, TF, SUM og sommerskolen med HF eller ev. SV. Fakultetene finner tid og rom og inviterer Vibeke, Ida, Karen og Lena i kalenderen.
  5. T.o. Studiekortet som nasjonalt lånekort fra 21. november, dersom studenten samtykker i Studentweb. Teksten som studentene møter i StudentWeb er: Rapportering til Felles lånerregister >> Hvis du svarer "Ja", samtykker du til at fødselsnummer eksporteres til Felles låneregister. Du kan da bruke studentkortet ditt som lånekort på andre bibliotek utenfor UiO. Liste over bibliotek tilknyttet Felles låneregister: https://fl.lanekortet.no/laanekort/statistikk.php?order=bibliotek >> Godtar du at informasjon om deg overføres til Felles lånerregister?
  6. Nytt i FS7.8 og nasjonalt kontaktregister
    Den mest synlig endringen er at det er gjort forberedelser i FS for å integrere med kontakt- og reservasjonsregisteret: Telefonnr-strukturen er endret. For person, student og fagperson er telefonnr. samlet i en felles tabell. Databasen er klargjort for data fra kontakt- og reservasjonsregisteret, og det vil komme flere endringer på dette utover høsten. Vi sender ut bilde til fs-sb-listen så snart vi har FS7.8. i tilgjengelig fsdemo. --> Slik finner du mobilnummer i FS7.8.
  7. T.o. Digital eksamen.Veiledninger og rutiner - status
  8. Ønske fra UV, fremvisning av registrerte politiattester i Studentweb. ILS og UV-studieinfo får unødvendig mange forespørsler fra studenter som lurer på om politiattesten er registrert på dem. AF: Funksjonalitet for fremvisning av gyldig politiattest finnes allerede, skal vi aktivere denne funksjonaliteten? Studentene vil da få en infotekst om gyldig politiattest på forsiden i Studentweb. Informasjonen vil vises fra den datoen lisensen er gyldig og så lenge man har aktiv studierett på programmet som lisensen er knyttet til. Se eksempel på fremvisning i Studentweb3.
    Referat: Vi aktiverer visning av levert politiattest.

Eventuelt
a MN: Status for ønske om overgangsknapper fra bildet Person/Student. AF sender inn bearbeidet endringsønsket i oktober.
b MN: Status for saker på årsverket og sensurregistrering.
c MN: Resultatutveksling. Når kommer dette for opptaksarbeid? AF sender ut info når vi vet noe mer, vi håper på opptaket for høsten 2016.
d MN T.o. MN foretar ROS-vurdreing av eHMS og Devilry i slutten oktober
e SV: Nedetid i FSDEMO. Fakultene bruker fsdemo en god del, ikke minst for å teste digital eksamen. Ønsker at planlagt og plutselig nedetid i fsdemo varsles under Nyheter og driftsmeldinger på FS-sidene
f AF: T.o. AF har foretatt på ROS-analyse (risiko og sårbarhetsanalyse) av FS. AF har begynt på ROS-analyse av studentbevis-appen, men usikkert om vi kan ta den i bruk fra våren 2016. Det som mest gjenstår er juridiske spørsmål rundt bilder av studenter i FS.
 

Publisert 9. juni 2015 14:01 - Sist endret 14. des. 2015 11:14