English version of this page

Reiseforberedelser

En rekke forhold må være på plass før du bestiller en tjenestereise.


Tenk miljø

UiO ønsker å opptre så miljøvennlig og kostnadseffektivt som mulig. Start derfor reiseplanleggingen din alltid med å sjekke våre grønne reisetips

Få reisen godkjent og søk om støtte

Bruk kredittkort

Les mer om fordeler med Eurocard

Slik søker du om kredittkort

 1. Ha ditt UiO-ansattnummer og din BankID tilgjengelig. Ansattnummeret finner du på lønnslippen din i selvbetjeningsportalen, se brukerveiledning (dfo.no).
  Merk: Kredittkorttransaksjoner vil ikke bli importert til selvbetjeningsportalen hvis ansattnummer mangler.
 2. Registrer din UiO e-postadresse på Eurocards søknadsportal (eurocard.no) og fyll ut søknadsskjema.
  Merk: Siden du i utgangspunktet søker om et ordinært kredittkort, men med årsavgiften betalt av og betingelser tilpasset UiO, vil du bli bedt om å oppgi din årlige bruttoinntekt, formue og samlet gjeld for husstanden, hovedbankforbindelse og evt. andre betalingskort du disponerer.
 3. Undertegn din søknad elektronisk ved å bruke BankID eller Bypass. Hvis du ikke har mulighet til å signere elektronisk, trykk på at du vil signere manuelt. Hvis du velger å signere på papir, må du skrive ut den ferdige søknaden og legge ved kopi av gyldig legitimasjon bekreftet av leder. Dokumentene sendes da per post til Eurocard, Filial av Eurocard AB, v/EDB Card Services AS, 8607 Mo i Rana.
 4. På bakgrunn av din søknad foretar Eurocard en personlig kredittsjekk.
  Merk: Resultatet vil kun meddeles kredittkortselskapet og deg selv, ikke UiO.
 5. Oppdater dine kredittkortopplysninger i selvbetjeningsportalenportalen (dfo.no) slik at transaksjoner blir tilgjengelig for utbetaling av reise- og utgiftsrefusjoner.

Viktig informasjon til deg som har vært bosatt i Norge i mindre enn ett år

Det er ikke alltid mulig for leverandøren å foreta en ordinær kredittsjekk for ansatte som har vært bosatt i Norge i mindre enn ett år. For at søknader fra disse ansatte ikke skal bli avslått, må det gjøres følgende:

 1. Send inn søknadsskjema som alle andre.

 2. Når søknaden er sendt, må du eller din leder eller HR-kontaktperson ta kontakt med leverandøren og gi beskjed om at søker har vært bosatt i Norge i mindre enn ett år og sende inn dokumentasjon om ansettelsesforhold og lønn. Dette sendes til soknad@eurocard.no

Merk: Personer med D-nummer kan ikke få kort med personlig ansvar, men kan  få dette når de har fått norsk fødselsnummer.

Kundestøtte

Spørsmål om ditt kredittkort hos Eurocard kan du stille til Eurocard kundeservice (eurocard.no).

Når du slutter ved UiO

Hvis du har kredittkort gjennom UiO og avslutter ditt arbeidsforhold her, ta kontakt med Eurocard kundeservice (eurocard.no) og gi beskjed om du ønsker å avslutte ditt kundeforhold eller beholde kredittkortet til andre betingelser. Hvis du velger å avslutte kundeforholdet, trenger du ikke å returnere kortet, men bare makulerer det.

Oppdater personlig profil hos Berg-Hansen

Alle reiser skal bestilles hos Berg-Hansen. For å bestille eller for at andre skal kunne bestille for deg, må du ha en oppdatert profil. Du har en automatisk opprettet profil når du logger inn første gangen, men du må oppdatere den selv slik at den inneholder korrekt informasjon om for eksempel kredittkort.

Alle reisebestillinger skal være knyttet til din UiO-epostadresse, og denne adressen skal stå oppført i profilen.

 1. Logg inn med ditt UiO-brukernavn og passord. Merk at portalen ikke er støttet av nettleseren Edge.
 2. Klikk på pilen ved siden av navnet ditt øverst oppe i høyre hjørne, og du får opp en lenke "Profil". Klikk på den, og du kan redigere profilen under de ulike menyvalgene øverst på siden. Merk: Ikke skriv inn noe i passordfeltene, din UiO-loggin er allerede aktivert!
 3. Profilen din følger den betalingsmåten du hadde hos Egencia, så det er ikke nødvendig å foreta noen endringer. Dersom du derimot må oppdatere profilen din eller kredittkortopplysninger, kan dette gjøres i portalen. Hvis du ikke har kredittkort, søk om kredittkort. Se under for alternative betalingsmåter.
 4. Gjør eventuelt andre endringer. Husk å lagre.

Reiseforskudd

Ved UiO utbetales forskudd kun unntaksvis. Se nettsiden om reiseforskudd for hvordan du kan unngå behovet for reiseforskudd, evt. om din planlagte reise kvalifiserer til unntak.

Bruk av egen bil/ leiebil

Bruk av IT-ressurser

Skal du bruke IT-ressurser under reisen og oppholdet i utlandet, bør du ta noen forholdsregler når det gjelder sikkerhet rettet mot bruk av IT-utstyr. Dette er spesielt viktig når du reiser til et høyrisikoland. Les USITs anbefalinger om bruk av IT-ressurser ved utenlandsreiser.

Utenlandsopphold

Et opphold i utlandet krever ekstra god planlegging og en rekke praktiske forberedelser, særlig hvis oppholdet skal være av lengre varighet og du skal ha med deg partner og barn. Sjekk huskelisten med nyttige råd og tips om utenlandsopphold.
 

Publisert 8. nov. 2015 20:31 - Sist endret 1. des. 2021 10:55