English version of this page

Bevertning og representasjon

Det er Statens personalhåndbok kap. 10.11.1 som regulerer representasjon og bevertning ved møter, workshops, seminarer ol., samt satsene. Det er Stortinget som vedtar bestemmelsene i personalhåndboken.

Bevertning

Dette er mat som serveres på

  • interne møter, kurs seminarer mm. der det hovedsakelig er for instituttets egne ansatte siom er tilstede
  • arrangementer med eksterne deltakere ­

For begge disse kategoriene avgjøres satsen av:

  • lengden på arrangementet
  • om det går inn i lunsjtiden og/eller utover arbeidstiden
  • om maten spises i UiOs lokaler

Interne møter skal normalt ikke ha bevertning, men det er likevel en åpning for å ha bevertning på interne møter når:

  • de varer lenge
  • dekker lunsjtid
  • varer lengre enn arbeidsdagen/normal arbeidstid
  • det er gjester til stede

Representasjon

Representasjon er en pleie av viktige kontakter på institusjonelt nivå, med:

  • utgifter til lunsj, middag, bankett eller festmåltid for gjester
  • et arrangement med et visst formelt preg ved en særskilt anledning

Disputas er et ekspempel på et arrangement med et visst formelt preg ved en særskilt anledning. Det er ikke tilstrekkelig at eksterne gjester er til stede, enten som møtedeltakere eller for å holde innlegg, for at bruk representasjonssats kan godkjennes. Aktuelle deltakere ved representasjon:

  • leder eller dennes stedfortreder (vert)
  • gjesten(e)
  • initiativtaker(e) til besøket
Publisert 16. aug. 2017 11:13 - Sist endret 15. mars 2019 11:00