UiO utsetter oppstart med DFØ-løsning til 1.5.2021

UiO har nå vedtatt å utsette oppstart av overgang til DFØs løsninger på økonomi- og lønnsområdet. Ny dato er satt til 1.5.2021. Bakgrunnen for dette er forsinkelser i prosjektet, blant annet grunnet Covid 19-situasjonen.

Ut ifra UiO sin størrelse og organisatoriske kompleksitet samt status på leveranser og planverk, mener UiO at risikoen ved en oppstart den 01.01.2021 er for høy. En nedskalering av enhetenes endringsarbeid, opplæring og forberedende aktiviteter, ville gått ut over kvaliteten. Vi ville da ikke kunne ivaretatt de ansatte på en god måte før oppstart. Med oppstart 1.5.2021 vil fakultetene få rimelig tid til å komme langt med endringsarbeidet på egen enhet, og alle brukere vil få nødvendig opplæring før de skal ta i bruk nye løsninger.

En overgang midt i året gir imidlertid noen konsekvenser for økonomistyring, budsjettering og rapportering for 2021. Hvordan dette skal håndteres kommer vi tilbake til i august.

Når det gjelder arbeidet med rydding i eksisterende systemer, oppfordrer vi til å rydde mest mulig så tidlig som mulig, men vil komme tilbake med nye frister for dette i oktober, sammen med informasjon om nytt opplæringsløp.

Ber om at dere videreformidler denne informasjonen til berørte i egen enhet.

Med dette ønsker vi alle en god og velfortjent sommer!

Publisert 1. juli 2020 20:34 - Sist endret 9. sep. 2020 09:12