Undervisning

Her finner du alt du trenger å vite om timeplan, læringsmål for studentene, ressurser og eksamensavvikling.

Timeplaner per modul/ emne

Modulkoordinatorene og studiekonsulent sender ut timeplanen semesteret før den aktuelle undervisningen finner sted.

Her finner du:

Timeplanlegging

IMB koordinerer og tilrettelegger undervisningen for 2 av 8 moduler i medisinstudiet, samt alle emner i klinisk ernæring.

Hvordan foregår timeplanleggingen?

Timeplanen sendes på høring ca. 4 måneder før undervisningsstart til modulledere/ emneansvarlige. Emneansvarlige har ansvar for at alle undervisere som skal se over timeplanen får tilsendt utkast av timeplanen som modulkoordinator/ studiekonsulent sender til emneansvarlig. Emneansvarlige får ca. en måned til gjennomsyn og mulighet til å komme med innspill ved behov for endringer. Alle endringer skal sendes i et samlet excel-ark fra emneansvarlig til modulkoordinator/ studiekonsulent. Se årshjul for informasjon om frister for timeplanlegging. 

Kan man endre tidspunkter for undervisning etter at timeplaner er publisert

Studieplanen er stramt organisert. Det er derfor svært vanskelig å flytte på eller endre tidspunkt som er satt opp til undervisning. Dette skyldes at undervisningen er organisert i blokker hvor fagene er logisk plassert i forhold til hverandre. I tillegg er studentenes timeplan så tett at det er svært vanskelig å finne rom for endrede tidspunkt.

Ferieavvikling, konferanser og lignende planlagt fravær utløser ikke en berettiget grunn til å be om endrede undervisningstidspunkter.

Skulle du som underviser komme i en situasjon hvor oppsatt undervisning ikke lar seg gjennomføre, må vi be om at du finner en UiO-kollega som kan ivareta undervisningen i stedet for deg og på samme tidspunkt. Modulkoordinator/studiekonsulent må informeres slik at timeplanen kan oppdateres.

Årshjul og frister for timeplanlegging

Modul 1, modul 2 og ernæring har egne årshjul for timeplanleginng med frister: 

Hva skal studentene lære i din modul/emne?

Alle fag i profesjonsstudiet i medisin og master i klinisk ernæring har vedtatte læringsmål og læringsutbytter.

Som underviser er det viktig at du setter deg inn i de vedtatte læringsutbyttene for faget, og at du har oversikt over hvilken del av studiet studentene du underviser har kommet til.

Klinisk ernæring

Læringsutbytte for klinisk ernæring

Læringsmål: se i emnebeskrivelsen for hvert emne.

Medisin

Se oversikten over undervisningsfag ved profesjonsstudiet i medisin som inkluderer oversikt over fagplaner, studieinformasjon tilknyttet hvert enkelt fag/semester og fagplan med læringsmål og læringsutbyttebeskrivelse her.

Slik laster du opp undervisningsressurser

For medisin lastes handouts og annet materiale i forbindelse med undervisning opp via timeplanen av den enkelte underviser i god tid før undervisningen finner sted.
Les veiledningen for opplasting.

For klinisk ernæring lastes undervisningsressurser opp i Canvas, se nedenfor.

Canvas og Klinisk ernæring

Alle emner på ernæring bruker Canvas som undervisningsplattform, og hvert enkelt emne har et Canvas-rom. Her er en liste over emneansvarlig sitt ansvarsområde i Canvas: 

  • Gi liste over ansatte som skal ha tilgang til Canvas-rommet til Studieadministrasjonen innen gitte frister (se årshjul for undervisning og eksamen)
  • Sørge for at Canvas-rommet er klart til emnestart vår/høst med tanke på utforming og innhold
  • Overordnet ansvar for at hand-outs og ressurser fra forelesninger legges ut i Canvas eller på annen måte distribueres ut til studentene (lærere med tilgang til Canvas legger ut sine forelesninger selv)

    Undervisningsregnskap

    Instituttet fører et regnskap over undervisning for alle undervisere som ferdigstilles hver vår for foregående år.

    Her kan du lese om normer for undervisning, veiledning, eksamen og annet arbeid ved Det medisinske fakultet.

    Publisert 28. apr. 2021 17:49 - Sist endret 7. juni 2023 09:55