English version of this page

Gode tall i kandidatundersøkelsen

Universitetet i Oslo har gjennomført en spørreundersøkelse blant alle som avsluttet en grad ved Universitetet i perioden fra høsten 2018 til våren 2023.  Studiedekanene oppsummerer resultatene for MED.

Magnus Løberg og Eli Feiring
Studiedekanene ved MED:
F.v. Prodekan Magnus Løberg og visedekan Eli Feiring. Foto: Åsne Rambøl Hillestad, UiO

Målet med kandidatundersøkelsen er å få bedre kunnskap om hvilke faktorer som har betydning ved overgangen fra studier til jobb, samt hvordan kandidatene vurderer arbeidslivsrelevansen av studiene og de ulike aktivitetene gjennom studietiden. 

På Det medisinske fakultet fikk vi svar fra 1550 uteksaminerte kandidater, som er 53% av de som fikk spørreskjema tilsendt. Flest svar fikk vi fra kandidater som har gjennomført ph.d.-utdanning (39% av svarene på fakultetet), deretter de som har tatt en mastergrad (30%), profesjonsstudiet i medisin (28%) og bachelorgrad (3%). 

Ser frem til egne resultater for hvert studieprogram

Foreløpig er resultatene bare tilgjengelige på fakultetsnivå, slik at vi ikke kan skille mellom de ulike utdanningene, men mer detaljerte resultater kommer i løpet av våren.  

Samlet for hele fakultetet, rapporterer 90% at de fikk jobb før eller innen 3 måneder etter endt utdanning, og 89% sier at utdanningen var relevant eller svært relevant for deres nåværende jobb. Offentlig sektor er arbeidssted for 82%, og 95% rapporterer at de jobber fulltid.

Vi tror det er mye å lære fra en slik kandidatundersøkelse og ser frem til å få resultater for de ulike studieprogrammene. Dette vil vi bruke til å videreutvikle studiene så studentene også fremover er godt forberedt og attraktive på arbeidsmarkedet. 

Mvh. Magnus og Eli 

Av Studiedekanene på MED
Publisert 21. mars 2024 07:15 - Sist endret 25. mars 2024 10:27