Vårens medarbeidersamtaler og ledersamtaler

Alle ansatte ved Institutt for klinisk medisin skal i løpet av våren få et tilbud om medarbeidersamtale eller ledersamtale i UiO-linja. Samtalene er viktige for hver enkelt ansatt og for instituttet.

Bilde av Dag Kvale
Instituttleder Dag Kvale. Foto: Øystein Horgmo, UiO

Institutt for klinisk medisin er en stor organisasjon med særskilte behov og utfordringer. Symbiosen med universitetssykehusene påvirker ansattes arbeidshverdag og arbeidsforhold på ulike måter. 

Instituttleder Dag Kvale mener at medarbeidersamtalene og ledersamtalene har en viktig funksjon ved Klinmed. 

– Ledersamtalene og medarbeidersamtalene er et viktig ledd i arbeidet med å videreutvikle instituttet til beste for våre ansatte og fagmiljøer. Derfor oppfordrer jeg alle ansatte, både vitenskapelige og teknisk-administrative, til å takke ja til invitasjonen om ledersamtale eller medarbeidersamtale i år også, sier Kvale. 

Samtalene er et viktig ledd i instituttets HMS-arbeid

Formålet med medarbeidersamtaler er at hver enkelt ansatt skal få en anledning til å diskutere forhold som er relevante for arbeidet på en fortrolig og god måte med nærmeste leder. Ambisjonen er å fremme gjensidig tillit og åpenhet, god kommunikasjon og et godt samarbeid slik at den enkelte blir best mulig i stand til å løse sine oppgaver.

I tillegg skal arbeidsmiljø og trivsel vies særskilt oppmerksomhet i samtalene.  

Klinmed har egne maler for de vitenskapelige ansatte og for ledere i UiO-linja

Instituttledelsen ved Klinmed er opptatt av å synliggjøre UiO i sykehusmiljøene. Et virkemiddel i dette arbeidet har vært å utvikle egne maler for medarbeidersamtalene og ledersamtalene. 

I fjor introduserte instituttledelsen derfor nye maler for alle vitenskapelige ansatte. En mal for medarbeidersamtale for ph.d.-stipendiater, en mal for øvrige vitenskapelige ansatte og en mal for ledersamtale mellom klinikkledere og avdelingsledere.

– Malene inneholder tema som samlet definerer henholdsvis våre medarbeideres UiO-funksjoner og lederansvaret i UiO-linja, sier Kvale. 

Medarbeidersamtalene til vitenskapelige ansatte har fokus på undervisning og forskning

I Klinmeds skjemaer for medarbeidersamtaler med vitenskapelige ansatte, er det tatt med elementer som ikke finnes i UiOs standardmaler, men som er relevante på Klinmed. 

– For medarbeidersamtalene har tanken vært å gjøre samtalene mer relevante mot primæroppgavene undervisning og forskning. De skal også oppleves som tilpasset den konteksten som mange av våre medarbeidere fungerer i, hvor en betydelig andel av våre ansatte har to arbeidsgivere, forteller Kvale. 

Malene inneholder også en del lenker, til for eksempel gjeldende regler for bruk av forskningsmidler.

Universitetsfunksjonen står sentralt i ledersamtalene 

Som ledd i arbeidet med å synliggjøre UiO i sykehusmiljøene, er det å styrke lederrollen i UiO-linja et annet sentralt virkemiddel. 

Ledersamtalene skal derfor rette oppmerksomheten mot leveransen i universitetsfunksjonene. 

– Gjennom disse ledersamtalene ønsker vi at lederansvaret i UiO-linja ved instituttet tydeliggjøres. Det er jo sentralt at alle som har en UiO lederrolle er sitt lederansvar bevisst, men, likeså viktig, ser og tar en leders mulighet til å påvirke utvikling og retning av sitt fagmiljø, mener instituttlederen. 

Et viktig grep for ledere i UiO-linja kan være å planlegge for noen forutsigbare møtearenaer for alle UiO-ansatte i sin enhet. Samtalene bør ha fokus på UiO-funksjonene til enheten. 

Her finner du skjemaene for medarbeidersamtaler og ledersamtaler 

Under finner du lenker til de ulike skjemaene for medarbeidersamtaler og ledersamtaler ved Klinmed. 
 

Skjema - Medarbeidersamtale mellom UiO-ledere Klinmed (Word)

Skjema - Medarbeidersamtale vitenskapelig ansatte Klinmed (Word)

Skjema - Medarbeidersamtale stipendiat (ph.d.) Klinmed (Word)

Skjema - Medarbeidersamtale teknisk-administrativt ansatte (Word)

 

Dersom du er leder i UiO-linja, finner du ytterligere informasjon og veiledning for gjennomføring av medarbeidersamtaler her.

 

Frist for gjennomføring av medarbeidersamtaler og ledersamtaler ved Klinmed våren 2023 er 1. mai.

Publisert 30. mars 2023 16:31 - Sist endret 15. sep. 2023 10:31