Bildet kan inneholde: briller, ansikt, hår, hode, hake.

Ved utdelingen av undervisningsprisen for våren 2020 ble tre andre undervisere trukket frem av studentene, i tillegg til vinneren. Hederlig omtale går til Ole Henning Skjønsberg, Tordis Böker og Odd Martin Vallersnes. Kanskje finner du inspirasjon til egen undervisning her?

Bildet kan inneholde: oxeye tusenfryd, tusenfryd, blomst, mayweed, petal.

Vi legger snart bak oss en svært spesiell og utfordrende vår. En periode som har krevd mye av alle. En oppsummering av våren gir historier om manglende tilganger, forsinkede midler og utfordringer med hjemmekontor. Samtidig har disse månedene vist oss at vi får til det meste sammen. Vi har klart oss, arbeidsoppgavene er utført, og vi har så langt ikke mistet noen gjennom pandemien. Vi må være stolte av vår felles innsats.

Bildet kan inneholde: business, offisielt.

De siste månedene har vært utfordrende, lærerike og svært annerledes enn noen av oss har opplevd før. Den nasjonale dugnaden har vært så effektiv at vi nå gradvis åpner for en mer normal hverdag. Det er imidlertid viktig at vi fremdeles ivaretar smittevernregler og hensyn til hverandres ulike behov når vi nå skal tilbake til arbeidsplassen. Er du, eller dem du bor sammen med, småsyk, holder du deg hjemme og tester deg for covid-19, før du kommer på jobb!

Bildet kan inneholde: business, offisielt.

Koronaepidemien har ført til utfordrende og vanskelige uker for mange av oss. Men smittetallene går nå nedover og håp om en mer normalisert hverdag vokser for hver uke som passerer. På Klinmed har vi fremdeles utfordringer i videreføring av forskning og tilganger til laboratorier. En ny Korona-bølge av ukjent størrelse er dessverre spådd til høsten, så fremtiden er som vanlig vanskelig å forutse sikkert. Vi får ta det på pluss-siden at ingen foreløpig har beskrevet kronisk SARS-CoV-2-infeksjon eller et raskt muterende virus. Det gir oss vaksinehåp. Dette går over, og de enkle personlige tiltakene vil fortsette å virke.

Bildet kan inneholde: business, offisielt.

Etter to (nye) uker med beredskapstiltak er vi nå over i roligere fase ved Klinmed. Håndteringen av Koronaepidemien har fått på plass digitale løsninger i rekordfart og vi har gjennomført den første heldigitale disputasen ved instituttet med stor suksess. Det er imidlertid fremdeles mye arbeid med omlegginger på undervisningssiden og situasjonen har også ført til stans og forsinkelser i flere forskningsprosjekter.

Bildet kan inneholde: business, offisielt.

Det er vanskelig å komme bort fra at Koronasituasjonen påvirker oss i svært stor grad for tiden. I tillegg til det overordnete målet om å hindre videre smitte, er all «analog» undervisning ved UiO avlyst. Alle ansatte som ikke er nødvendig for å ivareta kritiske funksjoner, er blitt bedt om å holde seg hjemme.

På grunn av situasjonen vi befinner oss i i dag, har dessverre ikke IT-seksjonen mulighet til å ta imot bestillinger eller levere ut utstyr på vanlig måte for tiden. Seksjonen har derfor noen oppfordringer til Klinmeds ansatte.

Bildet kan inneholde: julepynt, tre, juletre, rød, julepynt.

Klinmed er en undervisnings- og forskningsbastion i klinisk akademisk medisin. Vi skinner både nasjonalt og utover landets grenser! Som instituttleder i snart ett år, er jeg bare blitt enda mer stolt på vegne av organisasjonen.

Brygge med utsikt over en innsjø.

Kjære medarbeidere!

Klinmed er et imponerende institutt med svært gode undervisere og forskere. Sammen med en kompetent administrasjon utgjør dere en faglig supertanker i norsk sammenheng.