Forum for studiespørsmål 26. mai 2016

Til stede: Ingjerd Hoëm, Øyvind Wiborg, Anniken Hagelund, Tora Skodvin, Trine Waaktaar, Paul Wenzel Geissler, Keir James Cecil Martin, Elisabeth Bakke, Olav Schram Stokke, Anne Krogstad, Fulvio Castellacci, Jan Erling Klausen, Håkon Larsen, Sindre Bæk og Adrian Haugen SVSU.

Studentombud Marianne Høva Rustberggård til sak 1.

Anita Wold til sak 3.

Referent: Tone Vold-Sarnes, studieleder

Ikke til stede: Jemima Garcia-Godos, Tone Ognedal, Edwin Leuven, Håvard Strand og Sahana Sriskandarajah SVSU.

Diskusjonssaker

1. Studentombudet ved UiO - Presentasjon av rolle og arbeidsoppgaver

Studentombud ved UiO, Marianne Høva Rustberggard presenterte studentombudets årsrapport for 2015 i møtet. Studentombudet har egen nettside ved UiO.

2. Lektorprogrammet

Øyvind Wiborg ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi er fra 1. mai ansatt som førsteamanuensis på Lektorprogrammet. Han presenterte ideer og mulige tiltak i Lektorprogrammet.

Oppbygging av Lektorprogrammet med studieretning samfunnsfag og nordisk

Punkter fra diskusjonen:

  • En utfordring med dagens oppbygging og emnegruppe i LeP er mangel på faglig fordypning i samfunnsfag, særlig sammenlignet med 5-årig master innenfor en av disiplinene etterfulgt av ettårig PPU. Ved revisjon av emnegruppen i samfunnsfag, kan vi vurdere fordypningsløp og anbefalte studieløp i f eks sosiologi, statsvitenskap etc.
  • For å fremme kullfølelsen for LeP-studentene kan vi samarbeide med programutvalget for LeP (LPU), for å komme frem til hensiktsmessige tiltak. Se på muligheten for tettere kontakt mellom lærere og studenter.

Oppsummering: Øyvind Wiborg er heretter medlem i Forum og vil presentere LeP i senere Forum-møter. Fakultetets studieseksjon har invitert Øyvind til et møte med aktuelle studiekonsulenter fra enhetene og ILS for å presentere seg, sine ideer for LeP og for en erfaringsutveksling om pågående tiltak for LeP-studentene ved de enkelte enheter.

3. Arbeidslivsarrangement Finn din Framtid - fra lesesal til jobb

Fakultetet har i samarbeid med Karrieresenteret, SVSU, EconLink, Arbeidslivsgruppa på sosiologi, ALU Statsvitenskap og Antropologer i arbeid satt i gang en arrangementsrekke, der studenter kan møte fremtidige arbeidsgivere og bli inspirert og finne ut hvordan de kan bruke sin kompetanse som samfunnsviter, både under og etter utdannelsen. Presentasjon av arrangementet ved arbeidslivskoordinator Anita Wold.

Tips om navn på tidligere studenter og aktuelle alumni kan sendes Anita Wold.

4. Eventuelt

Ingen saker.

Orienteringssaker

A. Utdanningskomiteen

UiOs nettside om Utdanningskomiteen inkludert møter og referater

Prodekan vil for kommende møter i Utdanningskomiteen be om innspill til aktuelle saker fra Forum-medlemmene.

B. Forum seminar 22.-23. september

Forslag til temaer: Kvalitetstiltak for studentmottak med fokus på førsteårsstudenten; Rolleavklaring/arbeidsbeskrivelse for undervisnings-/programleder; Retningslinjer/handlingsrommet for programråd vs instituttstyrene.

C. UiOs satsning i 2016: Arbeids- og læringsmiljøåret

Ressursside om hva som skjer ved UiO

Rektors blogg

Møteplan for 2016

22.-23. september (lunsj-til-lunsjseminar), 17. november

Publisert 4. mai 2016 13:58 - Sist endret 14. des. 2023 12:46