Installer Zoom og logg inn

Alle studenter og ansatte på UiO har lisens til å bruke fullversjonen av Zoom, der personvern og sikkerhet er bedre enn i gratisversjonen, og UiO har gjort sentrale innstillinger for å bedre sikkerheten ytterligere.

VIKTIG FOR SIKKERHETEN: Logg inn med UiO-brukernavn og passord i Zoom.

Det er viktig at alle på UiO installerer Zoom og logger inn med UiO brukernavn og passord slik vi beskriver her. Har du allerede Zoom og er usikker på om du bruker fullversjonen og er logget inn som UiO-bruker, kan du kontrollere det

Slik kontrollerer du om du er logget inn med UiO-bruker.

1. Installer Zoom

Du kan installere og logge inn i Zoom på flere datamaskiner/enheter. Ikke bruk Zoom gjennom Windows Remote Desktop eller tilsvarende. Det kan gi dårlig kvalitet.

UiO-driftet maskin

På datamaskiner som er driftet av UiO, er Zoom automatisk installert. Hvis du har en UiO-driftet maskin og ikke finner Zoom, kontakter du Lokal IT.

Private maskiner

Om du foretrekker å se en instruksjonvideo for installeringen, så finner du det nederst på siden.

1. Gå til Zoom Download Center, og last ned Zoom Client for Meetings
  2. Når nedlastingen er ferdig, finner du ZoomInstaller-filen (eller tilsvarende), og dobbeltklikker på den for å starte installeringen.
  3. Følg veiledningen som vises på skjermen din for å fullføre installeringen.

Telefoner / nettbrett / annet utstyr

Last ned appen Zoom Cloud Meetings fra AppStore for iOS-enheter og fra Google Play for Android.

2. Logg inn med UiO-brukerkontoen din

1. Start Zoom. Første gang du gjør det, blir du bedt om å logge inn. Ikke fyll ut feltene for e-post eller passord.
  2. Klikk på Sign in with SSO.

Select "Sign in with SSO" to use your UiO account.

1. Du blir spurt om company domain. Står det ikke uio i feltet, skriver du det og klikker på Continue.

Sign in with company domain

1. Nettleseren din skal nå åpne Feide-innlogging og be deg om å logge inn. Logg inn med vanlig UiO-brukernavn og passord.  Etter dette vil nettleseren din sende deg til Zoom og du vil bli bedt om tillatelse til å starte Zoom-appen. Sånn – nå er du innlogget og klar til å begynne.

Signed in to Zoom

Videre lesning

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 14. mars 2020 12:04 - Sist endret 7. nov. 2023 11:45