Nyhetsbrev 3 i 2017

Aktuelt fra FS

 

FS8.0 i FSPROD fra 11. mars

FS8.0 legges i FSPROD 10. mars. FS vil således være nede fra ettermiddagen 10. mars og ut kvelden. Se alt som er nytt i FS8.0.

Utvalgte nyheter

Umiddelbar automatisk kandidatnummerering

Ved bruk av kandidatnummereringstype STUDENTNR vil studentene bli kandidatnummerert i samme øyeblikk som de melder seg til eksamen. Studentnummeret deres blir da kandidatnummer på den aktuelle eksamenen. Se oppdatert brukerveiledning.

Nyheter i vurderingsenhet samlebilde

  • Nytt felt: Minutter oppmøte før. Informasjonsfelt som vil vises sammen med klokkeslett for eksamen i Studentweb. Kan benyttes i stedet for kommentarfelt for å informere om tidligere oppmøte i forhold eksamens start. Informasjon i feltet skal etter planen komme med i ny løsning for tid og sted for eksamen.
  • Eksamensperiode for muntlig eksamen. For vurderingskombinasjoner med vurderingsform M (muntlig) vil det som alternativ til eksamensdato være mulig å angi en eksamensperiode. Så lenge studenten ikke er plassert på tid/rom, skal denne perioden vises på Studentweb. Dette gir mulighet for en enklere registrering av muntlig eksamen over flere dager, uten å måtte opprette x-antall deldager for deretter å fordele muntlig-kandidater utover disse.
  • Kartotekkort Rom, nytt felt: Kun for spesialtilpasning. Dersom en eksamenstilpasning for student får verdi J for innvilget og rom er angitt, så vil dette rommet bli opprettet i tabellen eksavviklingrom, med verdi J for spesialtilpasning. Dersom rommet allerede eksisterer i eksavviklingrom for denne vurderingsenheten, så røres ikke dette.  I ny løsning for tid og sted for eksamen er det planlagt at rom med verdi J for spesialtilpasning vil bli filtrert bort og dermed ikke publisert nettsidene.

Doktorgradsmodulen - Innlevering - Avhandlingsvurdering

Den nasjonale doktorgradsgruppen har vedtatt endringer for hvordan avhandlingsvurdering skal registreres ved omarbeiding etter §14.2.
Omarbeiding etter §14.2 er ikke det samme som refusjon, og skal derfor ikke telle som egen innlevering. I slike tilfeller skal vi i stedet legge inn to rader i Innlevering samlebilde – underbilde avhandlingsvurdering. En rad som beskriver anbefalt omarbeiding, og en rad som beskriver endelig vurdering av avhandlingen. Som følge av dette er det kommet noen justeringer i bildet 'Innlevering':

  • Innleveringsnr kan kun ha verdi 1 eller 2.
  • Kartotekkort Avhandlingsvurdering: Her kan man nå legge inn inntil 2 rader. Vurdering nr 2 kan legges inn dersom vurdering nr 1 er OMARBEIDES. 
    Veiledningen er oppdatert i tråd med endringen. 

Vitnemålsportalen: Dato utskrevet vitnemål

Det kommer en justering i midten av mars 2017 av kriterier for hvilke protokollførte oppnådde kvalifikasjoner som vises frem i Vitnemålsportalen og kan deles. Kriteriene for hvilke kvalifikasjoner som kommer frem i Vitnemålsportalen blir:

  • Dato i feltet Vitnemål Utskrevet [fra våren 2021 heter ledeteksten Produsert] må være registrert dersom dato i feltet oppnådd er nyere (ferskere) enn to år:

  • Kvalifikasjoner som har oppnådd-dato for mer enn to år siden vises selv om dato i feltet Vitnemål Utskrevet står med 00.00.0000:

 

Publisert 8. mars 2017 13:43 - Sist endret 3. aug. 2021 12:46