Fakultetsnytt uke 26

I årets Pride-parade vil dekanen ved Det juridiske fakultet, Ragnhild Hennum, holde appell på Tøyen Hovedgård. Bli med på UiOs Pride-markering 1. juli. 

En gruppe mennesker samlet ute i pride-klær og bærer prideflagg med banner i midten der det står "fryktløs kunnskap".

Bli med på Pride-paraden med UiO og OsloMet 1. juli! Foto: UiO. 


Dekan Ragnhild Hennum stiller til nytt dekanvalg høsten 2023

Sittende dekan Ragnhild Hennum, skal stille til nytt dekanvalg denne høsten. I et intervju med Uniforum, forteller Hennum at hun ønsker å videreutvikle undervisningen og infrastrukturen blant forskere. Samtidig håper hun på å få noen motkandidater. Dette mener hun er viktig for universitetsdemokratiet. 

Intervjuet med Ragnhild Hennum kan du lese om i Uniforum her.

Det er videre åpent å stille til dekanvalg fram til starten av september. Informasjon om dekanvalget finner du her.


Pride-parade med UiO og OsloMet 1. juli

Alle studenter og ansatte er velkomne til å feire mangfold, inkludering og kjærlighet med UiO og OsloMet i årets Pride-parade den 1. juli. 

Møtested er på Tøyen Hovedgård i Botanisk hage kl. 10:30. Gruppen går samlet kl. 11:30 til startsted for paraden. 

Det er også mulig å møte opp i selve paraden. UiO har plass 61 og oppmøtetid er kl. 12:00.


Kort fra fakultetsstyremøtet 22. juni

Under fakultetsstyremøtet 22. juni var det flere saker som fikk ekstra oppmerksomhet:

  • Enkelte i styret stilte spørsmål ved regnskapet og budsjettet (V-SAK 2 og O-SAK 6), især det som gjaldt ansettelser av basisfinansierte stipendiater. Noen ytret at det kunne være uklart om fakultetet beregner budsjettet ut ifra ansettelser med tre stipendiater, eller fire stipendiater per semester. Dekanen forklarte at de tar utgangspunkt i tre stipendiater, men dersom de mottar fire gode søknader, kan det justeres. Med innspill fra andre i dekanatet, forklarte de at det i grunn er et komplisert regnskap å føre, ettersom det eksempelvis kan påvirkes av ekstraordinære forlengelser, egenandeler i prosjekter og at fakultetet dekker fjerde ansettelsesår for prosjektfinansierte stipendiater.
  • Valgstyrets forslag om å endre ordlyden i regelen om at begge kjønn skal være representert i dekanatet (V-SAK 3) ble grundig diskutert. Forslaget var å endre det fra "skal" til "bør", der dekanen understrekte at "bør" ville være veldig førende. Likevel argumenterte de fleste imot, der de uttrykte bekymring for hvilken retning det kunne ta, og hvilke signal det kunne sende ut til de som stiller til valg i fremtiden. Representanter fra JSU kommenterte at det ikke ville se pent ut. Tre medlemmer stemte for, mens resten stemte imot. Det ble ikke vedtatt endring av regelen. 
  • Det utviklet seg en samtale omkring den nye stortingsmeldingen om en ny modell for opptak til høyere utdanning (O-SAK 1). Dekanen orienterte styret om at den muligens vil ligne den svenske modellen, der man kan tas opp gjennom en opptaksprøve og ikke utelukkende på bakgrunn av karaktersnitt. Flere var positive til meldingen, og drøftet fordeler og ulemper ved en slik modell, som bl. annet kjønnsfordeling på ulike studium og karakterpress på videregående.
  • Styret gikk igjennom spørreundersøkelsen for fast vitenskapelige ansatte (O-SAK 2). Et spørsmål var når og hvor ofte undersøkelsen skal sendes ut. Styret drøftet når en ansatt muligens vil ha best oversikt over arbeidstimene sine i de ulike kategoriene. Et annet spørsmål var hvordan dette vil produsere et kvalitativt resultat som kan si noe om hvordan de ansatte virkelig har det på jobb. To viktige innspill som ble reist, var hvordan undersøkelsen tar sidegjøremål og redusert arbeidstid i betraktning. Behovet for en tydelig presisering av godskrivningsreglene og tidsperioden den ansatte skal ta utgangspunkt i, ble også kommentert.

Neste fakultetsstyremøte vil holdes 12. oktober 2023. 


Jørgen Sørgard Skjold er blitt tildelt en av årets gullmedaljer!

Portrettbilde av mann inne på et bibliotek.
Jørgen Sørgard Skjold fra Det juridiske fakultet. Foto: UiO.

Gullmedaljen er et æressymbol fra Kongen som tildeles yngre forskere som har utført et viktig, vitenskapelig arbeid innenfor sitt fagfelt. Blant årets syv prisvinnere er Jørgen Sørgard Skjold, førsteamanuensis II ved Det juridiske fakultet for doktoravhandlingen "Countermeasures in International Law: Function, Limits and Systemic Relevance". 

Medaljene deles ut på universitetets årsfest i september.

De andre prisvinnerne og deres avhandlinger finner du her.


UiO er blitt enige med Unio og Akademikerne i de lokale lønnsforhandlingene

UiO-ansatte som er organiserte i Unio eller Akademikerne eller er uorganiserte får minst 5.3 prosent i lønnsøkning. Det er resultatet av de lokale lønnsforhandlingene med UiO. LO og YS er de neste organisasjonene som skal ut i de lokale lønnsforhandlingene. 

Les saken om lønnsforhandlingene på Uniforum her.


Lysinstallasjonen i Tullinkvartalet vant gull

Lysintallasjonen DELTA av arkitektdesigneren Void vant gull i Visuelt. Lysinstallasjonen har sensorer som trigges av forbipasserende og lyser opp bakgården. I dag er lysene prydet med regnbuens farger.

UiO og Entra markerer Pride. Se lysene i passasjen under:

 

Forebyggende brannverntiltak fra Entra

Med takbrannen i Oslo Sentrum som bakteppe, deler Entra noen viktige tips for å forebygge brann på Det juridiske fakultet:

  • Det er ikke tillatt med åpen ild i eller utenfor Entra-bygg, heller ikke på takterrasser.
  • Det er ikke tillatt med røyking på Entras terrasser.
  • Røyking skal skje på anviste plasser, og sneiper kastes i askebeger. Glør fra sigarettsneiper som havner på bakken kan forårsake brann.
  • Pass på at det er ryddig i fellesområder, også ute rundt bygget.
  • Pass på at det ikke er rot/skrot (f.eks. paller og glasskår) på utsiden eller på tak. Glass/glasskår kan forårsake brann på solfylte dager.
  • Entra har sjekkliste/rutiner for sosiale arrangementer, denne kan ettersendes om ønskelig. Det er viktig at det utpekes en ansvarlig for arrangementet som sørger for at alt er i orden underveis og før man forlater stedet.

CAS inviterer til ny søknadsrunde

Senter for grunnforskning (CAS) inviterer vitenskapelige ansatte til å sette sammen en internasjonal forskergruppe og søke prosjekter for skoleårene 2025/2026. 

Fristen er satt til 18. oktober 2023. 

Nærmere detaljer om søknadskriterier og finansiering av prosjekter finner du her.


Circle U. Seed Funding Scheme er åpen for søknader

Circle U ønsker å støtte akademikernes prosjekter på tvers av institusjonene i Circle U-alliansen. Vitenskapelige ansatte, forskere og studenter er velkomne til å søke innen 15. oktober 2023. 

Du finner mer informasjon Circle U-støtte her.


Morgenarrangement utenfor Spaces i bakgården

Spaces har varslet fakultetet om at det kan komme noe musikkstøy fra bakgården når de holder sitt arrangement "Morning Beat"  tirsdag 27. juni utenfor sine lokaler. Dette vil vare fra kl. 07:00 - 09:00. 


Kommende arrangementer i Domus Bibliotheca

Error: /om/aktuelt/arrangementer/domus-bibliotheca does not exist

Disputaser

Pr. i dag er det ingen annonserte disputaser


Rektors blogg


Ledige stillinger

Stilingsutlysningene hentes automatisk fra www.jus.uio.no/om/jobb/index.html hvor du også finner studentstillinger som er lyst ut.

Vitenskapelige stillinger

Ingen ledige stillinger.

Teknisk-administrative stillinger

Ingen ledige stillinger.


Fakultetet i mediene

De fem siste medietreffene om fakultetet fra Retrievers overvåkning av digitale medier.


Dekanvedtak på nett

Se flere dekanvedtak

Publikasjoner


Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag for publisering følgende uke.


Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?<

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 26. juni 2023 13:57 - Sist endret 29. sep. 2023 05:52