English version of this page

MED-nytt, nr 1 – 2024

Godt nytt år! Få med deg viktige frister og info til planleggingen av et godt nytt semester. Fakultetet samles i Domus Bibliotheca onsdag 17. januar. Bli med du også!

MED-nytt.

Leder: Godt nytt år!Dekan Hanne Flinstad Harbo

Dekan Hanne Flinstad Harbo ønsker godt nytt år og forteller om spennende og viktige saker som møter oss i 2024.

Fakultetet samles i Domus Bibliotheca onsdag 17. januar kl. 15-17 på arrangementet: Fremtidens helsevesen: Hva gjør vi når vi går tom for folk? – Bli med du også!

Les hele lederartikkelen.

Ledelsens spalte

Nye muligheter til finansiering fra CEPI 

Sammen med Oslo Science City inviterer vi til møte i Domus Medica den 22. januar med the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) for å diskutere muligheter for finanisering. CEPI lyser nå også ut midler til grunnforskning som kan bidra til vaksiner og andre midler for å begrense pandemier og er derfor aktuelt for flere av våre forskere.

Et mål for møtet er også å bidra til at forskningsmiljøene bygger sterkere og større konsortier, så de står enda sterkere til å søke på store utlysninger med sterk konkurranse. Her er både tverrfaglighet og samarbeid med næringsliv, oppstartsmiljøer og offentlige aktører viktige poenger. Oslo Science City er en viktig plattform for UiO for å bygge slike samarbeid.

Se hele programmet og meld deg på her: Funding opportunities with CEPI

Aktuelt om MED

Arbeidsmiljøundersøkelsen (ARK) på MEDARK undersøkelsen 2014

Et godt arbeidsmiljø gir bedre resultater. Hele UiO skal i februar gjennomføre universitets- og høyskolesektorens arbeidsmiljø- og arbeidsklimaundersøkelse (ARK). Undersøkelsen sendes ut til alle mandag 12. februar. 
Her får du vite det du trenger å vite om ARK.

Vessela Kristensen og Arnoldo FrigessiHvordan bane vei for mer fremragende forskning etter et EU-koordinatorprosjekt?

– Vi må forvalte ressursene fra prosjektet på en måte som gjør at vi kan få til noe enda større i tiden fremover, sier professor Vessela Kristensen. Hun er prosjektleder og koordinator for EU-prosjektet RESCUER.
Les mer på instituttets nettsider.

vr-brillerSPARK-midler for å bruke VR-briller i behandling av schizofreni

Jan Ivar Røssberg og June Ullevoldsæter Lystad har fått midler fra SPARK Samfunnsinnovasjon for å utvikle en VR-applikasjon til bruk i behandling av alvorlige psykoselidelser.
Les mer på instituttets nettsider.

16 millioner fra Forskningsrådet

Målet med prosjektet er å utvikle et persontilpasset digitalt verktøy for å kunne diagnostisere demens tidligere. Professor Ole A. Andreassen leder prosjektet og med seg på laget har han blant andre forsker Oleksandr Frei. 
Les mer på instituttets nettsider.

Studier

Vellykket praksisuke i modul 3illustrasjonsbilde studentpraksis

De nye praksisukene erstatter og utvider tidligere ordning med to dager hospitering. 
– Praksis gir motivasjon til å lære det vi trenger for å gjøre en god jobb som lege, sier student Anna Holmedahl. Les hele saken på studiesidene.

Ny undervisningspris på profesjonsstudiet i medisin 

Fakultetet utlyser ny undervisningspris for profesjonsstudiet i medisin for å anerkjenne og stimulere arbeidet med å utvikle undervisningen. Studentene nominerer to kandidater innen 20. januar. Studentene nominerer to kandidater innen 20. januar.

Orienteringer

Ledelsens møter

Lederforum: Oversikt over møtedatoer. Neste møte er tirsdag 23. januar. Saker kan meldes inn og sakspapirer innleveres frem til kl. 12.00 siste torsdag før møtet. Her finner du referat fra forrige møte.

Oversikt over Fakultetsstyremøtene (PDF). Her finner du agenda og referat

Møter i Universitetsstyret i 2024. Møtene streames og er åpne for alle som vil følge med. Førstkommende møte er 6. februar.

Muligheter og frister

  • Se alle viktige frister for søknader om forskningsmidler i Funding opportunities

  • Følg med i årshjulet for prisutlysninger. Nå er det veldig mange viktige utlysninger med knappe frister: Universitetets fem priser, Monrad-Khrons legat, Gagna & Van Heck-prisen, Kronprins Haakons forskningspris for astma og allergi 2024, Nobelprisen i fysiologi eller medisin og Anders Jahres priser.
    Nominer dine beste samarbeidspartnere og kollegaer!

  • Åpen utlysning fra UiO:Livsvitenskap: Støtte til tiltak ved UiO som er forenelige med UiOs livsvitenskapsstrategi for forskning, innovasjon og utdanning med mål om å sikre og styrke internasjonal konkurransekraft innen livsvitenskap.

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs. Se også oppdaterte oversikter over kurs fra UiO IT og Bibliotek for medisin og realfag.

Oversikt: Kommende disputaser.

Aktuelt om forskning

Du kan følge fakultetet på facebook, X, Linkedin og Instagram.

superproteinKlinmed: Superproteinet som kan utmanøvrere koronaviruset
Norske forskere har designet et protein som kan blokkere alle variantene av koronaviruset. Det gir håp for pasienter med et svekket immunsystem i kampen mot covid-19.

 

illustrasjon vold i nære relasjonerPodkast UiO: Skal alle voldtekter anmeldes?
Hvorfor velger så mange å ikke anmelde voldtekter? Belastningen ved å fortelle om overgrepet samt å eie sin egen fortelling om hva som skjedde kan være avgjørende. Med Anette Bringedal Houge fra Helsam.


 

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her.

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 11. jan. 2024 09:38 - Sist endret 23. jan. 2024 10:31