Utsatt eksamen

Rutiner rundt utsatt eksamen ved UV

Studentene søker via et nettskjema som kommer til en RT-kø, her laster de også opp dokumentasjon. Frist for å søke er 3 dager etter eksamensdato/innleveringsfrist. Er fristen en lørdag, søndag eller helligdag, forlenges den til førstkommende hverdag. Ved alvorlig sykdom kan studentene få innvilget lengre frist.

Link til informasjonsiden for studenter

________________________________

Fakultetet administrerer:

Søknader om utsatt skoleeksamen behandles av fakultetet. Utsatt skoleeksamen arrangeres rett før semesterstart for neste semester, det vil si i begynnelsen av august for vårsemesteret og i begynnelsen av januar for høstsemesteret.

Søknadene behandles i RT. Ved innvilget søknad sendes svar som e-post via RT og studenten meldes til utsatt eksamen. Tid og sted for utsatt eksamen registreres i FS. Ved avslag sendes brev via ePhorte.

Instituttet administrerer:

Søknader om utsatt eksamen for alle øvrige eksamener behandles av instituttet. Svar gis i RT. Eksamenskontoret (eksamen@uv.uio.no) må varsles i god tid i forveien dersom det er behov for å opprette utsatt eksamen i FS i et emne samt for oppmelding av studenter.

Lengre utsettelser på masteroppgaver, som forsinker studieprogresjon, behandles i ePhorte.

Felles rutiner for hjemmeeksamen o.l.

(utarbeidet av instituttene i fellesskap)

Utsatt innleveringsfrist vs utsatt eksamen

Utsatt innleveringsfrist vil si at studenten får en ny frist for innlevering. Utsatt eksamen vil si at studenten registreres med gyldig forfall (L) på eksamen i FS, meldes opp til utsatt eksamen, og får en ny eksamensoppgave dersom det er snakk om en eksamen med oppgitt oppgave.

Dokumentasjon

Studenter som skal dokumentere sykdom under hjemmeeksamen må levere underskrevet og stemplet legeattest. Det må framgå av legeattesten at den er utstedt i forbindelse med sykdom ved innlevering av eksamen/oppgave ved UiO (kopi av legeattest til arbeidsgiver godtas ikke). For at sykdommen skal kunne gi utsatt eksamen/utvidet innleveringsfrist må det framgå tydelig av legeattesten hvilken periode studenten har vært syk, det må altså være angitt en startdato og en friskmeldingsdato/sluttdato. Ved annet gyldig fravær enn sykdom kan dokumentasjon være bekreftelse på fødsel/termin eller lignende.

Kontaktpunkt

Dokumentasjon og søknad skal leveres direkte til instituttekspedisjonen. Dersom andre (UV-info, eksamenskontoret etc) får legeattest/søknad leveres/sendes det til instituttet snarest. Dersom studenten selv ikke har oppgitt hvilket emne det gjelder, er det viktig at den som tar i mot dokumentasjon spør om dette, og skriver på emnekode og hva det gjelder.

Korte eksamener med oppgitt oppgave

For korte hjemmeeksamener (en uke eller kortere) med oppgitt oppgave gis det normalt ikke utsatt innleveringsfrist. Ved gyldig forfall kan studenten få innvilget utsatt eksamen.

Eksamener som går over større deler av semesteret (semesteroppgaver etc)

For lengre hjemmeeksamener gis det utsatt innleveringsfrist dersom studenten har dokumentert sykdom (eller annet gyldig forfall) i de siste 14 dagene før ordinær innleveringsfrist. Fristen utsettes da med samme antall dager som studenten er dokumentert syk. For eksempel, dersom studenten har vært syk de tre siste dagene før innleveringsfristen samt fire dager til, får studenten utsatt innleveringsfristen med 7 dager. Innleveringsfristen utvides ikke utover semesterslutt, da får studenten heller utsatt eksamen.

Gruppeeksamener

Gruppa som helhet får ikke utsatt innleveringsfrist selv om en av deltagerne i gruppa er syk. Dersom det er nødvendig kan en student som er syk på gruppeeksamen få en egen, individuell eksamen når vedkommende er friskmeldt, såfremt dette er faglig forsvarlig. Alternativt kan eksamen tas opp igjen neste gang det tilbys.

 

Publisert 12. okt. 2010 22:04 - Sist endret 2. jan. 2023 10:47