FS-møte med fakultetene 8. september 2014

Referat

  1. Utviklingsønske 3/2014: Oversikt over gjennomført arbeidsplikt (JF). Ikke støttet av FFF (Forum for forskerutdanning).
    Referat: Ønsket tas ikke videre til FSAT
  2. Utviklingsønske 5/2014: Inkludere avhandlingstype i FS-rapport 946.001 Avlagte doktorgrader (AF). Ønsket av FFF (Forum for forskerutdanning).
    Referat: Ønsket tas videre til FSAT
  3. Utviklingsønske 6/2014: Defaulthake for studentnummer i FS740.003 Sensurprotokoll for avsluttende vurdering (SV) 
    Ønskes under feltet "Vis" i øvre høyre hjørne av rapporten. Begrunnelsen er at fakultetet mottar mange slike rapporter fra instituttene, og det tar tid å søke opp en og en student med navn. Etter hvert er det blitt mange som heter det samme.
    Referat: SV ser nærmere på funksjonalitet knyttet til fødselsdato i FS740.003 og kommer ev. tilbake til saken i neste møte.
  4. Utviklingsønske 7/2014: Fagområde/Stipendiatstilling (AF). Ønsket av FFF (Forum for forskerutdanning).
    Referat: Ønsket tas videre til FSAT
  5. Utviklingsønsker fra AF på bakgrunn av erfaringer fra opptaket til UIOmaster: 
    Utviklingsønske 8/2014: Kvittering fra Søknadsweb ved opplastede dokumenter
    Utviklingsønske 9/2014: Angi land for utdanningsbakgrunn i Søknadsweb
    Utviklingsønske 10/2014: Søknadsfrist for tidlig opptak i Søknadsweb
    Utviklingsønske 11/2014: Publisere tidlig opptak i Søknadsweb
    Utviklingsønske 12/2014: Visningsmulighet for e-post i bildet Brevtype
    Referat: Ønskene tas videre til FSAT
  6. T.o. Utviklingsønske 4/2014: Filtreringsmulighet i FS101.014 (AF - 4.7.2014). Løst i FS7.5.5
  7. MN-fakultet ønsker snarlige tiltak slik at det å legge til emner utover utdanningsplanen går glattere. MN mener utdanningsplanene er lite brukervennlige for studenter som i løpet av sitt bachelorstudieløp ønsker å ta tilleggsemner, eller ev. legge til emner i sin utdanningsplan dersom de er i semestre som er åpne for valgfrie emner.
    Referat: MN inviterer Lena til en gjennomgang av hvordan MN registrerer emner, emnekombinasjoner, studieprogrammer og studenter som gjør at MNs studenter opplever problemene i utdanningsplanen i Studentweb.
  8. Status for
    1. Resultatutveksling
      Referat: UV (Ariel) og JUS (Lillian) vil bidra til testing i fsdemo. Det kommer info til dem når det er klart for testing.
    2. EpN (Emneplanlegging på nett)
    3. RUST
      Det kom opp et spørsmål om utestengte og aktiv studentstatus, som vi sender videre til FSAT.
      FSAT har svart: Rutinen FS510.001 har ikke hatt sjekk på om student er bortvist eller utestengt. Sjekk er nå lagt til mot den nye utestengingstabellen.
    4. Studentweb3
      Referat: De som vil bidra til testing sender e-post til fshjelp.
    5. System for fremmøteregistrering
      Referat: MN etterlyser tidsagende for løsning på fremmøteregistrering for mange studenter.
      MED og MN bidrar til testing av del 1 så snart den blir levert til testing
    6. Årsverket til videreutvikling av FS
  9. Utviklingsønsker og system for prioriteringer
    Referat: Gjennomgang i neste møte om hvordan et innsendt ønske blir behandlet nasjonalt.
  10. Gradfangst av bachelorstudenter: Forberedelse av gradfangst gjøres på forskjellige tidspunkt fra fakultet til fakultet. I forbindelse med sentralisering av masteropptak ved UiO hadde det vært fint å få en oversikt over når dette gjøres på enhetene, og kanskje få samordnet tidspunktene for dette mer enn det er i dag? HF ryddet i sine studenters utdanningsplaner i mars 2014 for å forberede sin gradfangst. Dette var veldig nyttig for det samordnede masteropptaket, da saksbehandlere fikk oversikt over hvilke studenter som kunne være aktuelle for grad og derved opptak og hvilke studenter som ev. måtte bestille fritt sammensatt bachelorgrad. Aktuelt å invitere relevante fra ulike fakulteter til et eget møte?
    Referat: Overføres til eksamensnettverket.
  11. Ny påloggingsløsning til FS.
    Referat: Send brukernavn til de som vil være med å teste til fshjelp innen fredag.
  12. T.o. Samordna opptak og Samarbeidstiltaket FS og SUN er slått sammen til Felles studieadministrativt tjenestesenter (FSAT) fra 1. juli 2014
  13. T.o. Ny nettside: Personvernerklæring. Lenket opp på startsiden i Studentweb og under Vilkår for bruk av Mine studier.
    Årsaken til at vi har lagt ut personvernerklæringen er fordi vi samler inn opplysninger fra søkere og studenter. Da er vi lovpålagt etter personopplysningsloven § 19, 1. ledd  å informere den registrerte, søkeren/studenten, om
    a) navn og adresse på den behandlingsansvarlige og dennes eventuelle representant,
    b) formålet med behandlingen,
    c) opplysningene vil bli utlevert, og eventuelt hvem som er mottaker,
    d) det er frivillig å gi fra seg opplysningene, og
    e) annet som gjør den registrerte i stand til å bruke sine rettigheter etter loven her på en best mulig måte, som for eksempel informasjon om retten til å kreve innsyn, jf. § 18, og retten til å kreve retting, jf. § 27 og 28.
  14. Utvalgt nytt i FS7.5.6: Utdanningsplan: Enklere å slette flere emner for en gitt student
  15. Påminning vedr. Vitnemål og ekstern utdanning: Husk å registrere eksterne resultater med karakterregel NO25, jf. FS-møtet 26. mai.
    Se bombepunkt tre og fire på nytt om FS7.4 og FS-veiledningen for registrering av eksterne resultater. AF konverterte 28. mai alle eksterne resultater med karakterregel NO99 og resultat * og som ennå ikke er benyttet på UiO-vitnemål til karakterregel NO25 og resultat Innpasset/Recognized. AF har oppdatert igjen 5. september 2014. AF har i tillegg endret ANNENUTL til NO25 (utført 1. oktober).

Eventuelt
UV ønsker at studentene kan se i Studentweb at politiattest er registrert på studieprogrammet studenten går på. Ingen fakulteter var i mot forslaget. UV sender inn ønsket på vanlig måte.

Publisert 10. juni 2014 15:04 - Sist endret 9. okt. 2015 17:56