Referat fra digitalt allmøte for lærere 15. mars

På allmøtet ble følgende temaer belyst: Forventningsavklaringene for Panopto, læringsmiljøundersøkelsen og pedagogisk læring.

Orienteringer fra studiedekan Maria Astrup Hjort

  • Maria minnet faglærere om forskjellen mellom emnesider og semestersider. Emnesidene skal beskrive hva emnet handler om, hva man kan forvente å lære og hvilke undervisnings- og vurderingsformer som brukes. Semestersiden inneholder informasjon om undervisningen for hvert semester.
  • Maria trakk frem flere temaer PMR skal jobbe i år, slik som bruk av fritekstmerknader i Lovdata, omlegging av 4. studieår, bruk av læringsassistenter, læringsmiljø i samarbeid med CELL, sensur av masteroppgaver, etter- og videreutdanningsemner og programevaluering for Master i rettsvitenskap.
  • Hun minnet også om forventningsavklaringene for Panopto, samt om e-læringskurs som finnes på Dashbordet i Canvas.
  • Maria oppfordret også kolleger å søke om å bli merittert utdanner som har søknadsfrist 1. september 2024.

Presentasjon av Læringsmiljøundersøkelsen 

Senterleder ved CELL, Malcolm Langford, presenterte resultatene fra Læringsmiljøundersøkelsen. Malcolm fokuserte særlig på resultatene om følelsen av tilhørighet og trygghet ved deltakelse i klasserommet. Malcolm presenterte følgende anbefalinger til faglærere:

  1. Å skape flere plasser for faglig og sosialt samarbeid, og bevissthet rundt viktigheten av inkludering
  2. Oppfordre til mer inkludering av studenter for sosialt liv på fakultetet
  3. Økt følelse av relevans av studiet og et mer aktivt samarbeid i undervisnings- og vurderingsformer
  4. Å skape et trygt miljø for muntlig deltakelse
  5. Samarbeid med arbeidsgivere og medstudenter om bedre og realistisk formidling av karakterforventning
  6. Tiltak for å hjelpe studenter til å håndtere negativt stress og eksamensangst

Se også:

Presentasjon av Sigrid Stokstads pedagogiske prosjekt

Førsteamanuensis Sigrid Stokstad delte erfaringer fra hennes pedagogiske prosjekt "Bedre studentaktivitet i kursundervisning" som tok utgangspunkt i hennes deltakelse på obligatorisk pedagogisk kurs for ansatte.

Gjennom prosjektet fant de ut at studenter ofte etterlyser fasitsvar fra faglærere og misliker usikkerhet, noe hun kommenterte at går litt imot idealet om åpen diskusjon i undervisning.

Med mål om å skape mer dynamikk i klasserommet, delte hun opp studentene i forskjellige summegrupper. Her fikk studentene mulighet til å diskutere ulike konkrete problemstillinger. Summegrupper gjorde det i større grad mulig å delta muntlig, der de avslutningsvis gjorde en gjennomgang i plenum.

Sigrid opplevde at hun økte bevisstheten rundt muntlig deltakelse og fikk inntrykk av at studenter fikk mer utbytte av læringen. Summegruppene viste at stille og mindre aktive studenter ofte er flinke og forberedte. De evner godt å se ting fra ulike perspektiv og argumenterer godt.

Nytt i emnet JUS4212 – Sivilprosess

I det nye opplegget blir studenten kjent med både dommer- og prosessfullmektigrollen. Målsetningene til emnet JUS4212 er at undervisning og vurderingsform i større grad kan relateres til det virkelige liv, forklarte Maria. I emnet vurderes studenten i muntlige og skriftlige ferdigheter i en samlet mappeevaluering:

  • Prosesskriv (skriftlig, forberedt element)
  • Kjennelse (skriftlig, forberedt element)
  • Prosedyre (muntlig, forberedt element)
  • Muntlig eksamen (muntlig)
    • Todelt: Prosedyren og muntlig utspørring om deler av pensum.

Maria fortalte at evalueringene av emnet så langt har vært positive. Flere studenter opplever at de mestrer den muntlige delen og at de også er blitt sterkere skriftlig. 

Publisert 22. mars 2024 11:52 - Sist endret 10. mai 2024 13:12